ЛаЛига: ФИФА наставља са злоупотребама у доношењу једностраних одлука

МАДРИД: Организација националног првенства Шпаније (ЛаЛига) објавила је данас саопштење у ком руководство шпанског такмичења тврди да ФИФА није консултовала национала такмичења европских држава пре доношења одлуке о промени система Светског првенства.
Fifa logo/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

На Светском првенству у фудбалу 2026. године учествоваће 48 репрезентација, које ће бити подељене у четири групе са по 12 селекција

''ФИФА наставља са својим злоупотребама у доношењу једностраних одлука о светском фудбалском календару, показујући потпуно занемаривање значаја националних првенстава и фудбалске заједнице уопште. ФИФА потпуно занемарује економску штету коју ове одлуке наносе лигама широм света'', поручили су из ЛаЛиге, преноси Скајспорт.

У саопштењу се додаје и да лиге нису консултоване ни о једној од данас представљених промена, посебно о новом годишњем клупском такмичењу.

''Ове одлуке не узимају у обзир такмичарски, спортски и економски утицај на националне лиге, клубове и играче даљим набијањем већ преоптерећеног распореда", наводи се у саопштењу ЛаЛиге.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести