Лига конференција: Партизан доживео први пораз

Фудбалери Партизана доживели су први пораз у Лиги конференција пошто су у Београду поражени од Гента.
partizan
Фото: FoNet

Црно-бели су могли да освоје макар бод али нису умели да постигну гол.

Није добро почело по црно-беле јер су Белгијанци већ у првом нападу добро комбиновали и били опасни. Истакли су гости победничке амбиције, демонстрирали офанзиван фудбал. Узвратио је Партизан па је добра утакмица била у најави. Одбрана црно-белих је била тако лоша да су Белгијанци врло лако стизали до шеснаестерца. Офанзива је била нешто боља али се морало водити рачуна о свему. Умало Београђани да дођу до шансе али је Рикардо лоше примио лопту и није успео да је спроведе до Менига. Гент је био бољи, Партизан није никако могао да се прилагоди игри Белгијанаца. Доста времена су гости проводили на половини црно-белих, на срећу: нису успевали то да валоризују. Прву велику шансу Гент је имао преко Депоатра, али је овај лоше шутирао. Али, да црно-беле никада не треба отписати показао је моменат из 21. минута када Рикардо умало није постигао гол. Истину говорећи боље је било да је одиграо до Натха који је био у бољој позицији, али битно је било да се ,,ваљак“ подигао. Преузели су црно-бели иницијативу и ствари су почеле да иду на боље. Било је солидних напада али ничега озбиљнијег па је полувреме завршено без голова.

Партизан је добро ушао у друго полувреме, био је много одлучнији него у првом. Утисак се стицао да је ,,ваљак“ хтео победу. Ипак, прву велику прилику имали су гости, преко Чакветадзеа али је овај очајно шутирао. Од тада су Белгијанци изгледали боље, више држали лопту. Ипак, следи прилика за Партизан али Натхо лоше шутира. Развила се борба па је у прилици и Гент: шут Ођиђа Офоеа зауставља Поповић. Што није успео он јесте Кумс, када је на асистенцију Самуасеа затресао мрежу. Убрзо је могло бити 0:2 али је шут Офоеа из слободног ударца зауставио Поповић. Голман црно-белих био је сјајан и мало потом и било је јасно да је Партизан у великим проблемима. Београђани су после једне гужве могли да изједначе али нису успели. Бацио је Александар Станојевић све карте на напад што је резултирало иницијативом. Она није доносила ништа озбиљно па се увукла нервоза у црно-беле. Смогли су снаге Београђани да у финишу буду још агресивнији па се играло пред голом Гента. Срећа је била на страни Белгијанаца када је Вујачић после сјајног шута погодио само пречку. Изједначење је могао да донесе и Холендер али је лоше реаговао. Среће поново, потом, није имао ни Вујачић и стварно је било тужно гледати како црно-бели немају среће.

Остало је 0:1.

У другом мечу групе Анортозис и Флора одиграли су 2:2.

Гент води на табели са максималних девет бодова, Партизан има шест, а Анортозис и Флора по један.

За две недеље у четвртом колу Партизан гостује у Белгији.

И. Лазаревић

Партизан – Гент 0:1 (0:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, гледалаца: 10.000. Судија: Маден (Шкотска). Стрелац: Кумс у 59. минуту. Жути картон: Ођиђа Офое (Гент).

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Живковић 6, Вујачић 6,5, Саничанин 6, Обрадовић 6 (Урошевић 6), Здјелар 6, Шћекић 6,5 (Лутовац 6), Марковић 6 (Холендер 6), Натхо 6,5 (Пантић 6), Мениг 6,5 (Јојић 6,5), Рикардо 6,5.

ГЕНТ: Болат 6, Ханче-Олсен 6, Нгадеу 6, Окупу 6, Фортуна 6,5 (Годо), Овусу 6,5 (Оладоје), Кумс 7 (Де Сарт), Самуасе 6,5, Ођиђа Офое 7 (Безус), Чакветадзе 6,5 (Ембојо), Депоатр 6,5.

Станојевић: Дали смо све од себе, нерешено је реално

Честитам Генту, утакмица је била са доста дуела, нисмо имали концентрације у прекидима. Дали смо све од себе, мислим да је нерешено реалан исход, изјавио је тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић после пораза од белгијског тима у Лиги конференција (1:0).

"Честитам момцима на борби. Гент има брже и физицки јаче играче, у другом полувремену смо имали иницијативу, али нисмо постигли гол. Недостајао је завршни ударац, али још једном кажем, немам шта да замерим момцима. Рикардо је могао боље у неким ситуацијама, али је и терен био тежак. Изменама смо добили на ритму, али нисмо успели да дођем барем до бода", рекао је Станојевић, који је после меча због приговора судији добио црвени картон.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести