Миљан Вукадиновић: Лучанци су се чували за дуел са нама

Могао је нападач Војводине Миљан Вукадиновић да постигне неколико голова у сусрету с Чукаричким, али је имао ту несрећу да је на голу Београђана стајао расположени и одлични чувар мреже Ђорђе Петровић.
Ј. Грлић/ Миљан Вукадиновић
Фото: Ј. Грлић/ Миљан Вукадиновић

Излазио је одлични фудбалер Воше и сам пред голмана, али је све његове покушаје Петровић осујетио и сачувао гол на којем је стајао. На крају, Новосађани су морали да се задовоље ремијем (1:1) и учињеном новом, додуше скраћеном кораку ка пласману у Европу.

- Могао сам заиста да се упишем међу стрелце, да на голу Чукаричког није стајао млади Ђорђе Петровић - рекао је Вукадиновић. - Верујте, сањао сам га ноћ после утакмице, јер је зауставио све лопте које сам упутио ка његовом голу. Извукао сам максимум из тих удараца, али овај младић је бранио на врхунском нивоу и предвиђам му лепу будућност.

Ипак, и ремијем је начињен нови помак ка испуњењу циља, јер су до краја лиге остала још само три сусрета. 

- Као тим функционишемо беспрекорно, постижемо атрактивне голове, што је, по мени, један од доказа да играмо најатрактивнији фудбал у лиги. Уз то, атмосфера између нас је изванредна. Ненад Лалатовић мотивише екипу за утакмице, али и за сваки тренинг. Врхунски је стручњак, одличан педагог и човек, па у њему сваки од нас има искреног пријатеља. Тако ће бити и у утакмици Купа Србије, коју сутра играмо против Младости на нашем стадиону. Свесни смо да је ривал из Лучана врло незгодна екипа, али живимо за тај сусрет и учинићемо све како бисмо победом обрадовали наше навијаче и изборили пласман у полуфинале овог такмичења.


Два сата за две мајсторије

Из руку Небојше Петровића, директора медијског сектора у ФС Србије, Вукадиновић је добио два лепа признања. Он је, наиме, постао први играч који је два пута награђен за постизање сјајних голова у 23. (Вождовац) и 24. колу (Раднички), који су проглашени за најлепше у тим рундама.

- Захваљујем се свима онима који су гласали за моје голове, али и саиграчима, који су ми омогућили да уђем у шансе после којих су они уследили - казао је Вукадиновић. - Наравно, захвалност дугујем и људима из ФСС, који су се потрудили да обезбеде ручне часовнике, као награду за стрелце најлепших погодака. Надам се да ћу до краја лиге још који пут бити у конкуренцији за гол кола.


Младост има изузетно искусну екипу, која је намучила “Стару даму” и приликом прошлог сусрета одиграног на “Карађорђу”, када је резултат био 2:1 у корист екипе из Новог Сада. Додуше, није добро прошла приликом првог гостовања у наставку сезоне, јер је, у комбинованом саставу, претрпела убедљив пораз од Партизана (1:4).

- Наслућивали смо да ће Младост у Београду наступити с комбинованим тимом, јер су се у Лучанима фокусирали управо на куп утакмицу с нама. Међутим, важно је то да покажемо и докажемо квалитет којим располажемо, испунимо задатке које нам тренер буде поверио и, у том случају, бићемо на одличном путу да елиминишемо јаког ривала. Током протеклих дана радили смо на реализацији прилика које несумњиво стварамо, али верујем у то да, након што се у једној утакмици испромашујете, наиђе бољи дан и желео бих да то буде управо среда и да се покажемо у пуно ефикаснијем издању. Окренули смо лист после утакмице с Чукаричким, жао нам је што нисмо освојили сва три бода, а сада је време за радост и да уђемо међу четири најбоље екипе у купу.

Како ствари стоје, екипа Војводине моћи ће сутра да рачуна и на подршку 1.000 гледалаца, колико је, у складу с најновијим мерама, дозвољено да се окупи људи на једном месту.

- Волео бих да на трибине дође максималних 1.000 гледалаца и да нам пруже подршку. Много је лакше када имате иза себе навијаче који вас свим срцем бодре, а ми ћемо се потрудити да пружимо игру каква се од нас и очекује и да заједно прославимо важну победу.

Сусрет четвртфинала Купа Србије између Војводине и Младости игра се у среду, а почиње у 20 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести