Милојевић потврдио да напушта Звезду: Хвала што ме разумете

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић потврдио је данас да одлази са те функције.
milojevic, tanjug
Фото: Vladan Milojević, foto: Tanjug/A.Vukelić, arhiva

Милојевић је на ванредној конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић" одлучио да се опрости од клуба у коме је провео две и по године, без обзира на бројне успехе са две титуле првака Србије, исто толико учешћа у Лиги шампиона и једном у Лиги Европе.

"Окупили смо се на велики празник, Светог Николу, да образложим одлуку. Нећу бити тренер Звезде. Одлука је донета пре утакмице са Чукаричким, у разговору са Терзићем и Мркелом, који су ме разумели као човека. На такву одлуку сам се одлучио да бих оставио наследнику нешто што можда ја нисам имао, време да се упозна са екипом, уз 11 бодова предности. Ја кажем већ да сам освојио три титуле у мом мандату", рекао је Милојевић пред рекордно великим бројем новинара, клупских функционера, али и навијача.

Он је додао да је његов првобитни план био да остане до лета, односно краја уговора, али би тада био лош тајминг за клуб.

"Можда би за мене био одличан тајминг, али не и за Звезду, као што је групна фаза Лиге шампиона била лоша за мене у дуелима са гигантима. Као што каже колега Петреску, највећи губитник је тренер и "незналица". Сви наши противници су прошли у Лиги Европе, али свакако ништа не бих мењао".

Милојевић, који је више пута добијао аплаузе, признаје да му је тешко што одлази.

"Сигурно бих остао и узео титулу. Можда је сада тешко, сутра неће бити, а требало би обезбедити комотитет наследнику", навео је он, уз поруку да ће слободно време искористити за одмор и едукацију у иностранству.

Играчи, како каже, нису знали његову одлуку до последњег тренутка, иако је преломио знатно раније.

"Свлачионица није реаговала, нису ни играчи знали. Не би било пријатно, све је то живот. Хтео сам да не знају, да би били фокусирани. Сви смо за бољитак Звезде, а не лични".

Поносан је на чињеницу да је вратио Црвену звезду на мапу Европе и што је "пробудио емоције код навијача".

"Не бих променио одлуку ни да смо прошли Олимпијакос. Показали смо да имамо шлифа, да би требало веровати у оно што радиш. Преокренули смо негативу у позитивну, волео бих и да мој наследник крене истим путем".

А наследник би требало да буде легендарни капитен Црвене звезде и репрезентације Србије Дејан Станковић.

"Са Декијем сам се видео после Тотенхема. Велика је легенда и човек, а шта ће даље бити није питање за мене", закључио је он.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести