Мирко Топић опоравља се од повреде: Волео бих да се Максимовић врати у Вошу

Појединим фудбалерима Војводине је пријао јучерашњи кишни дан, а међу њима и најмлађем првотимцу у прошлој сезони Мирку Топићу, 19-годишњаку који је због неугодне повреде пубичне кости пропустио финиш првенства.
vosa mirko
Фото: Мирко Топић (6), фото: Ј. Грлић

Због повреде није могао да учествује у освајању Купа Србије, што му свакако није пријало, али га није спутало да ради на опоравку. Тај процес још увек траје, па вижљасти задњи везни играч, млади репрезентативац, тренира одвојено од  екипе и с нестрпљењем ишчекује дан када ће моћи да се придружи саиграчима.

- Радим с кондиционим тренером Сашом Семередијем и много боље се осећам – рекао је Топић. – Појачали смо интензитет вежби, али дозирамо њихову тежину и верујем да ћу ускоро моћи да тренирам с екипом. Урадио сам преглед магнетном резонанцом, не осећам бол и чини ми се да ствари иду набоље, иако не могу још да кажем како је повреда остала иза мене. Буде ли све онако како смо предвидели, очекујем да ћу следеће недеље појачати ритам, а да ћу у пуном погону бити крајем идуће, или почетком оне тамо седмице.

Иако Војводина још није ангажовала ни једног новајлију, извесно је да би у црвено-бели табор могао да се врати Новица Максимовић, фудбалер који игра на позицији на којој наступа и Топић.

- Најискреније, волео бих да Новица поново постане играч нашег клуба. И када је први пут носио црвено-бели дрес волео сам начин на који игра, пратио сам га и трудио се да научим нешто ново од њега. Пред нама је захтевна сезона у којој ћемо наступати у домаћем првенству и Купу, као и у квалификацијама за Лигу Европе, па ће нам већи избор квалитетних играча бити од изузетне важности. Мислим да ће простора за обојицу да буде, тим пре што ћемо у континуитету сви заједно морати да будемо на високом нивоу. Максимовићев долазак значио би ми и у самом тренингу, јер јако је добро када уз себе имате искусног и квалитетног фудбалера. Осетио сам то на примеру Дринчића у прошлом првенству, који ми је пуно помогао на путу фудбалског сазревања.

За ово лето најављивано је да би Мирко Топић могао да оде из Новог Сада, тим пре што је у јавности спекулисано информацијама да се неки познати европски клубови интересују за њега.

- Повреда је успорила причу о мом евентуалнм одласку, јер тешко је очекивати да неко купи играча који је повређен, као што сам ја тренутно. Не знам шта се на том пољу догађа, чињеница је да бих волео да променим средину, мада неће бити никаква трагедија ако се то не догоди овог лета. Млад сам, време ради за мене и најважније је то да санирам повреду и да се вратим нормалном раду, а онда ће, после уласка у такмичарски ритам, бити довољно могућности да се поново повећа интересовање за мене.

У новој сезони све наше екипе мораће у саставу да имају и двојицу млађих, такозваних бонус играча. Утисак је да Воша на том пољу не мора да брине, јер већи број играча који конкуришу за први тим спада у ту категорију.

- Надам се да ћу се вратити у форму од пре повреде, а време је да се за место међу првих једанаест наметну и Зукић, Нешковић, Деветак, Богдановић... Претпостављам да ће ту бити још неких млађих играча, као и чланова омладинског тима, али ће од велике важности бити и то да имамо искусније фудбалере, попут Дринчића, надам се Максимовића, Бојића и да не ређам даље. До тада ваља нам да се што боље спремимо за обавезе које нас очекују и да докажемо квалитет који несумњиво имамо – истакао је Мирко Топић, Вошин бисер од којег се очекују врхунске партије.     

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести