Мршав реми црно-белих у Албанији

У трећем колу групе ,,Б“ Лиге Европе фудбалери Партизана играли су нерешено са Скендербегом у Елбасану – 0:0. У очајној игри,  наш шампион тек у финишу је припретио, али недовољно за победу.
partizan.jpg (
Фото: EPA (VALDRIN XHEMAJ)

Већ од старта албански представник је истакао велике амбиције јер је Сове у првој акцији био у опасној ситуацији, али су Београђани успели да избаце лопту у корнер. Црно-бели су на почетку деловали збуњено, нису могли да саставе више од два паса, као ни да спрече добре комбинације домаћина. У 4. минуту Таку је опасно шутирао са 20-ак метара, али поред стативе.

Потпуна доминација Скендербега била је виђена у првих пет минута, смисленије су играли момци Илира Даје, упошљавајући бокове кад год је било простора за то, а у наведеном периоду било га је много. Оријентација Партизана је, за разлику од онога што је најавио тренер Ђукић, била да се чека грешка противника и онда из контри нешто покуша. У кратком периоду, између 9. и 11. минута Београђани су извели неколико солидних акција и то је давало наду да шампиони Србије могу нешто више урадити у Елбасану. У 23. минуту кардинално је погрешио штопер Партизана Милетић, Адениђи је излазио сам испред Стојковића, али је у последњем моменту интервенисао Митровић. Оно што је било очигледно у игри црно-белих то је да се Тавамба није сналазио на месту класичног шпица, доста дуела је изгубио, уз то правио и фаулове у нападу. Такође, и Зоран Тошић се често одлучивао за алиби пасове, избегавајући да  крене у соло продоре, због чега је, уосталом, доведен. Полувреме је завршено без голова, а обе екипе остале су дужне публици на Елбасан арени.

У наставку, Партизан је кренуо доста офанзивније, али је бројним грешкама омогућавао противнику да креира опасне контре. У размаку од само два минута Албанци су имали две прилике, преко Совеа, али на срећу, наш тим није примио гол. Тек у 59. минуту догодило се оно што је тренер Мирослав Ђукић замислио, Партизан је изашао у контру три на два, али је Јанковић у одсутном тренутку погрешио и све упропастио. Нешто касније бек Милетић је одлично прошао по левој страни, могао да шутира, али се одлучио за асистенцију Тавамби, који није најбоље одреаговао. У Елбасану је било очигледно да скупо плаћени Сума не показује ни приближно квалитете који су му приписивани и биће занимљиво видети како ће се његов боравак у Партизану даље одвијати. У 72. минуту близу поготка био је Јевтовић, али је његов шут са дистанце завршио у корнеру. У 78. минуту Јанковић је кардинално погрешио, Сове припремио шансу Адениђију, а Владимир Стојковић у последњем тренутку интервенисао.

До краја утакмице Сума је био у стопостотној шанси, али је Шехи одлично одбранио и сачувао бод својој екипи, а потом је и бек Милетић главом погодио само стативу.

Скендербег – Партизан 0:0

ЕЛБАСАН: Елбасан арена, гледалаца: 7.000. Судија: Стефански (Пољска). Жути картони: Љиљај, Јашаница, Мици (Скендербег), Тавамба, Тошић (Партизан).

СКЕНДЕРБЕГ: Шехи 7, Мици 6, Јашаница 6, Музака 6 (Османи), Дита 6 (Шкодра), Таку 7, Вањели 6, Радаш 6 (Аљити 6), Адениђи 7, Љиљај 6, Сове 7.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Тавамба 7 (Ожеговић), Вулићевић 6, Тошић 7, Јанковић 6 (Илић 7), Сума 6, Јевтовић 6, Евертон 6, Немања Г. Милетић 7, Немања Р. Милетић 6, Митровић 6.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести