Навијање за Србију треба да буде ствар опште културе

Фудбаски репрезентативци Лука Миливојевић и Марко Дмитровић посетили су Основну школу “Момчило Живојиновић” у Младеновцу.
veliki v zivojinovic
Фото: В. Живојиновић

- Уживали смо ова два и по сата. Заиста је феноменалан осећај кад добијете прилику да усрећите децу. Сви смо ми били ђаци, имали смо своје навике, несташлуке. Али та сећања из ђачких клупа никада не бледе и заузимају посебно место у нашем сећању. Највише ми се допала реакција младеновачких првака, реакција тих малишана је обично и најискренија јер иде из душе. Могао бих овако сатим да се дружим с њима, да делим аутограме и да се сликам, јер знам да ће они то памтити до краја живота. Много ми се допала акција па преузимам на себе обавезу да ускоро организујем нешто слично и у мом Крагујевцу - рекао је везиста енглеског Кристал Паласа Миливојевић.

Посетили су репрезентативци  и гимназију, изненадили су ђаке у фискултурној сали, сликали се са гимнастичаркама и фудбалерима који су се припремали за општинско такмичење.

Фото: В. Живојиновић

- Ове сцене су нешто што нас чини срећним и што нам ставља до знања да смо ипак одабрали праву професију. Задовољство је видети радост на дечијим лицима и схватити да она заиста воле своју земљи у навијају свим срцем за српску репрезентацију. Јасно је да се у Србији све дели на „звездаше” и „партизановце”, али има и навијача Војводине, Рада, Спартака, Напретка Радничког... Свима нама државни тим треба да буде изнад свега. Навијање за Србију треба да буде ствар опште културе, јер сам имао задовољство да играм у земљама где се национална обележја поштују на посебан начин. Видим да младеновачка деца обожавају фудбал и сетио сам се својих ђачких дана када сам право са часова јурио бициклом на Палић да гледам тренинг наших репрезентативаца и да их после јурим за аутограм и фотографију -  рекао је голман шпанског Еибара Дмитровић.

Фудбалери Србије у четвртак играју утакмицу против Луксембурга, а потом у недељу са Украјином, обе у Београду.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести