Дмитровић: Субота може да буде велики дан за нас

СТАРА ПАЗОВА: Први голман фудбалске репрезентације Србије Марко Дмитровић рекао је да екипа мотивисано дочекује меч против Португалије у Београду у квалификацијама за ЕУРО 2020 и да субота може да буде велики дан за његову селекцију.
dmitrovich_11
Фото: Танјуг (Видео)

"Имамо још пет утакмица до краја квалификација, али две наредне су најбитније. Прва је у суботу, можда није пресудна, али знамо колико нам три бода доносе велики корак ка крајњем циљу, а то је пласман на Европско првенство. Сигурно да не можемо да играмо против тежег ривала од актуелног европског првака. У Лисабону смо показали да можемо да се носимо и са њима. Када смо на максималном нивоу можемо да се носимо са било којом репрезентацијом на свету", рекао је Димтровић новинарима у Старој Пазови.

Голман Еибара истакао је да је најважније да се тим припреми на најбољи начин, јер их очекује тешка утакмица.

"Видим да су момци мотивисани и здрави што је најбитније. Сигуран сам да ћемо уз велику подршку са трибина успети да оставримо позитиван резултат".

Португалци у Београд долазе у најјачем саставу на челу са Кристијаном Роналдом, а Дмитровић наводи да су у сличном играли у Лисабону када је било нерешено 1:1.

"Португалци ставрно долазе у никад јачем саставу. Имају много велике звезде у нападачкој линији, предвођени Кристијаном Роналдом, једним од најбољих светских играча. Ипак, и у Лисабону су били у сличном шаставу, а успели смо да остваримо позитиван резултат. Сигурно је да ће бити тешка утакмица, јер велики је улог. Знамо колико три бода приближавају и нас и њих ка ЕП, али верујем у нас. Ако смо на правом нивоу, што смо показали и у марту против Немачке и Португалије, можемо да се носимо са свима. Момци су мотивисани са новим селектором и мислим да ћемо брзо да ухватимо идеје које се од нас очекују и у суботу може да буде велики дн за нас", закључио је Дмитровић.

Меч између Сртвбије и Португалије игра се у суботу на стадиону "Рајко Митић" од 20.45. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести