Немања Матић уочи квалификационе утакмице за ЕП с Португалом: Стално се вртимо укруг

Фудбалска репрезентација Србије наставља квалификације за Европско првенство утакмицама са Португалом 7. семптембра у Београду и три дана касније гостује Луксембургу.
matic, epa
Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Атмофсера у нашем тиму је пољуљана после дебакла против Украјине(0.5), али сада је ту нови селектор, неки нови играчи па се сви надају бољим резултатима. Везиста Немања Матић сматра да је наш на новом почетку.

- Таман направимо који корак напред, онда уследи нови потрес и тако се стално вртимо укруг. Криво ми је што је елиминација у групној фази Светског првенства схваћена трагично, супер је то што смо уопште играли на Мундијалу и требало је да у доброј атмосфери уђемо у квалификације за првенство Старог континента. Сваки успех доживљавамо еуфорично, а сваки неуспех као трагедију. Такав нам јементалитет, темперамент, тешко је то променити. Али, хајде сада да се пласирамо на Европско првенство, било би то јако битно за наш фудбал, хајде да најзад повежемо два велика такмичења – рекао је Матић.  Утакмицу са Португалом је од изузетне важности.

- Не треба причати колико би нам значио тријумф. Ништа још није изгубљено, и ми и они смо изгубили неке бодове, па је још увек све у игри. Они желе да победе, али желимо и ми. Учинићемо све да узмемо три бода, играмо пред својом публиком, момци су спремни и орни да дају максимум и да покушају да спроведу у дело оно што селектор буде тражио.  Матић сматра да је можда и добро што се врло битана победа тражи против првака Европе.

- Показали смо и код њих да нису бољи од нас, да можемо да се носимо са њима. Португал је селекција која тражи силну мотивацију и зато је можда боље што на новом почетку играмо прво са њима, а не са неком слабијом селекцијом. Евентуална победа дала би нам замајац за будуће успехе.

Вратили су се у репрезентацију  Лука Миливојевић и Матија Настасић.

- Здрава конкуренција је неопходна, сви желимо да играмо и сви смо мотивисани.

За разлику од претходних сезона, Матић на почетку ове више времена проводи на клупи Манчестер јунајтеда него на терену.

- Дуго сам у фудбалу, последњих десет година сам одиграо скоро све утакмице за све клубове. Да бих ја играо морао је неко да седи на клупи и да прихвати ту чињеницу, па тако и ја сада. Тренер се определио за тим који ће да се бори за титулу, а ако је не освоји, он сноси одговорност.

Матића радује то што ће Јунајтед у Лиги Европе одмерити снаге са Партизаном.

- Феноменална ствар, стадион црно-белих ће бити пун и биће лепо бити део тог амбијента. Такође и за његове младе играче ће бити значајно што ће наступити на Олд Трафорду. Једва чекам те дуеле. Звезда у групи Лиге шампиона има за ривала енглески клуб – Тотенхем.

- Звезда има јако тешку групу и ако понови резултат из прошле сезоне, ако освоји четири бода, ја бих био задовољан. Ипак су Бајерн и Тотенхем испред црвено-белих у овом моменту – сматра Матић.

И. Лазаревић

Настасић: Срећан сам што сам овде

Велико задовољство због повратка у национални тим изразио је Матија Настасић.

- Осећај је феноменалан поново сарађивати са сјајним људима. Има малих промена, али то није ништа страшно, очекујем добре резултате и првенствено добру атмосферу у екипи – рекао је Настастић.

Он је захвалан селектору Тумбаковићу што га је посетио у Немачкој и обавио са њим конструктиван разговор.

- То је велика ствар, на тај начин исказујеш поштовање према некоме. То је оно што је и најпотребније овој репрезентацији. Без тога нема добрих резултата у будућности. Част ми је задовољство што опет могу да будем део целе те приче. Срећан сам што сам овде.

Јака је конкуренција у одбрани у нашег тиму. 

- Добри играчи, одличне партије су пружали у националном тиму у претходних годину дана. Сви смо спремни, а ко ће играти одлучиће селектор. Настасић има само речи хвале  за Португал. - Тимски су изузетно јаки, индивидуално не треба трошити речи. Спој су младости и искуства и врло тежак противник. Биће нам потребан сваки човек на трибинама како бисмо их победили, а верујем да то можемо – поручио је Настасић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести