Јовић: Играмо 11 на 11, а не само против Роналда

СТАРА ПАЗОВА: Репрезентативац Србије и фудбалер Реал Мадрида Лука Јовић, пред меч квалификација за ЕУРО 2020 против Португалије у Београду, рекао је да победа у том сусрету може много да значи за пласман на европски шампионат.
luka jovic fudbaleri srbije
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

Нисмо баш најбоље почели квалификације, али смо донели позитиван резултат из Португалије. Уз победу у суботу можемо да се надамо и да очекујемо да ћемо успети да се пласирамо на Европско првенство, рекао је Јовић новинарима у Старој Пазови.

Португалци у Београд стижу предвођени Кристијаном Роналдом, једним од најбољих играча света, а млади нападач Реала истиче да се треба спремити за цео тим, а не само за звезду Јувентуса.

Колико ја знам играмо 11 на 11, не играмо само против Роналда. Припремићемо се за цео тим, а не само за Роналда. Он је свакако њихов најбољи појединац, али имају они још много занимљвих играча, који могу да направе проблем. Биће потребно да будемо концентрисани и максимално дисциплиновани како бисмо остварили позитиван резултат, рекао је Јовић.

Јовић је упитан и како је задовољан стартом сезоне у мадридском клубу, у који је летос стигао за 60 милиона из немачког Ајнтрахта.

После малерозне предсезоне, наравно сада је све боље. Био сам повређен, био је тај црвени картон када сам изашао против Арсенала... Није лако за једног младог играча, али мислим да сам то изнео на најбољи могући начин и да сам спреман да одговорим на највеће захтеве.

Јовић је пре жреба за Лигу шампиона изјавио да би волео да се сусретне с Црвеном звездом у групној фази.

Шансе су биле 50-50. Када сам видео да је Звезда у групи Б, изнервирао сам се. Не сада да бих им се ја нешто светио, него што би то било фантастично искуство за мене да дођем са Реал Мадридом и да у Београду играм Лигу саампиона против мог клуба. Нажалост, није се десило. Надам се да ће Звезда и следће године изборити Лигу шампиона и па да ће бити нова шанса да будемо заједно у групи, закључио је Јовић.

Меч између Србије и Португалије игра се у суботу од 20.45 на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести