Тумбаковић: Да вратимо статус "Европских Бразилаца"

СТАРА ПАЗОВА: Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић, пред утакмице против Португалије и Луксембурга у квалификацијама за Европско првенство 2020, изјавио је да његов тим добрим играма и резултатима жели да поврати веру и стари статус.
1
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

"Ако изгубимо од Португалије није смак света, хоћу да се боримо. Не би било добро да да не урадимо све да обрадујем народ, јер играмо за државу и морамо да покажемо просионалност и дисциплину. Превазиђено је да смо "Европски Бразилци", већ само талентована нација која мора много да ради како би вратила тај статус", рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Нови селектор Србије је у међу "Орлове" вратио Луку Миливојевића и Матију Настасића, који су били у сукобу са претходником Младеном Крстајићем.

"Свако од нас колега тренера доноси неке карактерике. Мислим да, поред свих елемената, дисциплине, професионалности, жеље, хтења, потребно је јединство. Зато сам хтео да зовем најбоље играче, али и оне који ће да чине прави тим. Екипу не чини појединац, ако искочи онда може да поремети однос и наруши резултат. Они који нису били сада су са нама могу да се прилагоде".

Тумбаковић признаје да нема психолошко оптерећење пред сусрет са актуелним прваком Европе.

"Свесни смо квалитета Португалије, али смо свесни и нашег. Радује ме изјава, отреситост и одлучност капитена Коларова да можемо ако верујемо".

Према његовим речима припрему утакмица пуно је пореметила повреда Немање Максимовића.

"И пре него што сам преузео Србију јако сам ценио њега, због односа и приказаног на терену. Ипак, надамо се да ћемо се приказати у правом светлу", закључио је он.

Из ФС С-а су поручили да је продато већ 20.000 улазница за дуел са Португалијом у суботу и да очелују пуне трибине стадиона "Рајко Митић".

Три дана касније Србија гостује Луксембургу у наставку борбе за ЕУРО.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести