Нови дебакл Војводине у дуелу с Црвеном звездом

Доживели су фудбалери Војводине нови, четврти узастопни пораз у плеј-офу Суперлиге, а други пут су у том низу терен напустили са чак пет примљених голова.
Zukic Dejan/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/Дејан Зукић (24) имао две прилике да савлада Милана Борјана

Лидер првенства и актуелни првак државе Црвена звезда, одиграла је, како рече њен тренер Владан Милојевић, озбиљан сусрет, а при таквој партији и односу Београђана, Воша није имала шта да тражи. Разлика у класи два тима била је очигледна, а главни претендент на ново шампионско славље, уз то, није имао ни трунке милости и кажњавао је сваку грешку домаћина. Новосадски тим држао се до 22. минута и сјајног поготка Павкова, а онда су кола кренула низбрдо и спаса више није било.

- Честитам екипи Црвене звезде на свему што је до сада урадила, али не бих да претерам - рекао је тренер Војводине Радован Кривокапић. - Неко је пре утакмице преокренуо моје речи, што није било баш пријатно. Током претходна два-три дана добијао сам разне поруке, у којима ми је било постављено и питање да ли сам војводинаш или нисам. О томе не бих причао превише, већ ћу само кратко рећи - свака част Црвеној звезди. Видели сте  нашу младу екипу која је дала све од себе у овом тренутку, што смо и најављивали после остваривања примарног циља и пласмана у плеј-оф, који је за Војводину, у овом тренутку, био као борба за Лигу шампиона. Црвена звезда је приказала квалитет којем нисмо могли да парирамо, иако су постојали моменти у којима смо могли да казнимо опуштеност у њеној игри. Међутим, одлика великих екипа јесте да искористе прву шансу, као што су Београђани то и учинили, а ми у томе нисмо имали успеха. Ово је била још једна утакмица у низу из које треба да извучемо поуке, изађемо јачи из свега и, наравно, да се спремамо за наредну сезону.


Четири бивша играча против Воше

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић извео је у стартној постави чак четворицу бивших фудбалера Војводине - Мирка Иванића, Милана Павкова, Срђана Бабића и Душана Јованчића. Сви они пружили су веома добре партије, а Павков је и отворио серију голова. Томе свакако треба додати и чињеницу да уз Милојевића, као помоћни тренер, седи и некадашњи стручњак из омладинске школе Војводине Милан Косановић.

Вечерас ванредна скупштина ФК Војводина

За вечерас, у 19 часова, предвиђено је одржавање ванредне скупштине Фудбалског клуба Војводина, коју је сазвао потпредседник највишег клупског тела Драган Вељков.

Седница ће се одржати у амфитеатру СПЦ “Војводина”.

Војводина - Црвена звезда 0:5 (0:2)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 6.000, судија: Милановић (Ћуприја). Стрелци: Павков у 22, Вукановић у 25, Бен у 65. и Јовељић у 77. и 90. минуту (из пенала). Жути картони: Нешковић и Матић (Војводина), а Бабић (Црвена звезда)..

ВОЈВОДИНА: Роцков 5, Граовац 5,5, Веселиновић 6, Саничанин 5, Деветак 5,5, Митошевић 5,5, Милојевић 6, Ђурић 5 (Ђуричин 5), Зукић 6,5 (Месаровић), Нешковић 6 (Срећковић 5,5), Матић 6.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Ф. Стојковић 7,5, Милуновић 7, Бабић 7, Родић 7 (Гобељић), Јованчић 7,5, Чаушић 7, Марин 8,5, Иванић 7, Вукановић 7,5 (Бен 7,5), Павков 7,5 (Јовељић 8).


Иако је било кристално јасно ко се налази у улози фаворита, новосадски љубитељи фудбала очекивали су много више од домаћег састава. Јесте он изузетно млад, јесу у њему играли момци за које се верује да представљају лепу будућност, али то није и не може да буде оправдање за нови дебакл. Новосадски црвено-бели у четири одиграна сусрета у доигравању, примили су већ 14 голова, а постигли само један, показујући исте оне слабости које су биле лако уочљиве и током практично читаве сезоне. Екипа није на терену имала лидера, није показала ни видљиву жељу (част изузецима) да спречи такав развој ситуације и завршетак још једне невеселе, па и тужне приче, па је прошла онако како је то и могло да се наслути.

На другој страни, под диригентског палицом сјајног Марка Марина, Звезда је играла онако како је то и замислио њен тренер Милојевић. Све линије њеног тима деловале су веома добро, на моменте и одлично, а ривал није могао, али ни умео да јој парира.

- Када Звезда игра озбиљно као што је то био случај у овом сусрету, мало ко може да јој парира у српском фудбалу. У првом делу првог полувремена утакмица је била тврда и изједначена и није нам било лако, јер су домаћи фудбалери одлично стајали на терену. Евро-гол Павкова, а одмах затим и погодак Вукановића, омогућили су нам мирнију игру у наставку, јер смо знали да ће Војводина ризиковати и оставити нам више простора, што нам је одговарало, иако је коначни резултат био можда помало и превисок. Новосађани имају најмлађи тим у лиги, свака част на храбрости тренеру Кривокапићу младом нараштају даје пуно простора, јер он представља сјајну перспективу и, уз неколико квалитетних појачања, већ у наредној сезони могао би да се умеша у борбу и за сам врх табеле - рекао је Владан Милојевић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести