ПАРТИЗАН ДОВОДИ ЈОШ ЈЕДНОГ ШТОПЕРА Стиже Ковачевић из Чукаричког

Деловало је да ће се прелазни рок у Партизану завршити ангажовањем Јун-Џуна Гоха из Поханг Стилерса, али-није крај. Централни дефанзивац Чукаричког-Бојан Ковачевић (19), биће шесто појачање црно-белих у зимском прелазном року, сазнаје Телеграф.
s
Фото: Youtube printscreen/ Prorek doo

После ангажоваја и непланиране повреде Николе Миличића из Радничког 1923, у Хумској су проценили да ће им и за бонуса у последњој линији бити потребна алтернатива. Најпре да се не би догодила ситуација из јесењег дела сезоне када је Михајло Илић испао из строја на мечу са Радничким 1923 и стручни штаб је морао да тражи алетернативно решење, што је довело до ремија и то у Хумској.

Уз то, младом Миличићу је на почетку зимских припрема страдао спољашњи менискус, услед чега је морао на артроскопију колена, затим и на опоравак, односно ојачање бутног квадрицепса, што ће вероватно потрајати бар месец и по дана, те у Хумској нису желели да ризикују.

Зато је пала одлука да се ангажује још један централни дефанзивац, да буде другачијих карактеристика од Миличића и избор је пао на Бојана Ковачевића из Чукаричког.

Момак који је дебитовао и био стандардан код тренера Саше Илића, у последње време није у фокусу "брђана", а разлози, кажу упућени, нису баш фудбалски, те је млади фудбалер готово склоњен из свих планова и постао је алтернативно решење у одбрани.

У Партизану начули да постоји проблем и решили да уђу у причу и са играчем и са клубом са Бановог брда, који је дао "зелено светло" да се трансфер реализује.

Што се играчких карактеристика тиче, Ковачевић је другачији профил дефанзивца од Миличића. Виши је од новог саиграча са седам центиметара (193 центиметра), корпулентнији. Изразито је брз за штопера, скочан, снажан у дуелима, боље се служи десном ногом и асоцира помало стилом на Николу Блекија Миленковића.

(Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести