Партизан против Гента у борби за прво место у групи (21)

Фудбалери Партизана вечерас (21) дочекују Гент у трећем колу Лиге конференција. Меч од изузетног значаја за црно-беле јер би у случају победе обезбедили пласман у нокаут фазу овог такмичења, такође остали и у трци за првим местом које би их директно одвело у осмину финала.
Popovic Aleksandar/FK Partizan/M. Todorovic
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић/Александар Поповић

Улог је велики али изабраници Александра Станојевића су спремни.

- Играмо много важан меч који би нам обезбедио пролеће у Европи. Гент нам је директан ривал, максимално смо мотивисани, спремни и идемо на победу. Здравствени билтен нам је добар, опоравио се и Јовић, али он неће играти јер тек је прележао корону – рекао је тренер црно-белих Александар Станојевић.

Партизан одавно није победио неку белгијску екипу. Прошле сезоне елиминисан је од Шарлрое у квалификацијама за Лигу Европе, а ни пре тога није блистао против клубова из ове земље.

- Надамо се да ћемо сад успети. Противник је изузетно јак, долази из јаке лиге у којој се доста улаже у фудбал. Играли су променљиво ове сезоне али то је зато што су имали проблема са повредама. Сада су знатно јачи, један играч мислим да им се још није опоравио, што значи да ће истрчати у изузетно квалитетном саставу. Међутим, како је улог прво место у групи само због тога ће бити тешко са њима, невезано за њихов састав.

Упоредио је Станојевић Гент са екипом Шарлрое која је прошле сезоне била ривал црно-белих.

- Слични су, имају снажне, високе играче, играју у јаком ритму, на више начина. Фокус је на нападачима којих заиста имају много, врло су офанзивни и не плаше се да ризикују. Наш одговор на то је такође офанзива и сигуран сам да ће бити добра утакмица.

Један од најбољих играча Гента је нападач Дарко Лемајић, који је пре свега опасан у скок игри.

- Не знам да ли ће он играти јер био је повређен али и ако не заигра исти нас ,,проблем“ очекује. Као што сам већ рекао читаву екипу Гента краси корпуленција, имају шест, седам играча који су високи преко метар и деведесет тако да на то, у сваком случају, морамо бити спремни. Сигуран сам да ни они не знају ко ће им почети утакмицу јер тренер им доста ротира, сваку наредну утакмицу је почињао у другачијем саставу. У сваком случају, спремни смо за ваздушне дуеле.

Белгијанци играју у формацији са тројицом штопера и офанзивним бековима и било је занимљиво чути хоће ли се Партизан прилагођавати том систему.

- Специфични су, врло офанзивни, играју са тројицом позади али и двојицом нападача и једним играчем иза њих. Но, то није разлог да ми толико пажње посвећујемо њима. Знамо какве су мане тог система и пре свега желимо да то искористимо и постигнемо који гол. Дакле, гледамо пре свега нас али свакако да ћемо се трудити и да неутралишемо њихове врлине.

На крају, Александар Станојевић није открио ко ће од његових момака почети утакмицу али је нагласио да тачно зна ко ће то бити.

        И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести