Победом у Ивањици Воша потврђује тријумф у дербију

Са две значајне победе, убедљивом у Нишу (4:1) и драматичном (3:2) у дербију са Чукаричким у Новом Саду, фудбалери Војводине учврстили су веру да имају тим за европске домете.
t
Фото: Ј. Бакмаз

У међувремену, сусрет без голова на гостовању код Вождовца, са убедљивим другим делом меча и жалом за читавим пленом, на трагу је оцене о позитивним последицама шок терапије, сменом тренера у току такмичења. До првенствене паузе прилику да потврде тренутни рејтинг имаће на гостовању код Јавора у Ивањици, у 27. првенственом колу.

- Јасно смо свима ставили до знања да пласман испод треће позиције не може да задовољи наше апетите – говорио је Војводинино дете Мирко Топић, коме је пре сусрета са Чукаричким уручено клупско признање поводом 100. такмичарског меча. – Победа у дербију не би имала значај уколико је не потврдимо новим успехом против Јавора. Уосталом, најважније је да из утакмице у утакмицу одиграмо на нивоу сопствене вредности, тада ни резултати неће да изостану. Што се клупског признања тиче, поносан сам на то да сам ушао у „клуб 100“. Моји снови и мој циљ испуњени су оног тренутка када сам обукао дрес Војводине и истрчао на Карађорђе, пред наше навијаче.

Јавор је пет утакмица без победе. Екипа која је озбиљно конкурисала за горњи дом суперлигашке табеле у доигравању, дочекаће Новосађане са 11. позиције, са само једном пролећном победом на домаћем терену. У реализацији жеље да бодовни учинак пред својим навијачима поправе и да се Војводини реванширају за пораз на Карађорђу, Ивањичани ће имати савезника у не баш квалитетнопм терену на чију су конфигурацију навикли, за разлику од гостију.

Тренер Радослав Батак на гостовању у Ивањици неће моћи да рачуна на централног бека Уроша Витаса. Како нам је саопштио шеф клупске медицинске екипе др Борко Вукаосав, Витасова повреда мишића за сада не дозвољава његов ангажман ни на утакмици, нити у тренажном процесу. Не тренира ни капитен тима Стефан Ђорђевић. На повреду колена пожалио се Мирко Топић, али он редовно тренира, баш као и Урош Николић, који је такође затражио лекарску помоћ. Утакмица у Ивањици између Јавора и Војводине је у суботу. Почеће у 16 часова.

Пренос је на каналу Арена спорт 10.

Л. Б-з

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести