Повреде сметају у свакодневном раду ФК Војводине

У првенственој паузи која је у току због обавеза репрезентација, фудбалери Војводине редовно тренирају у ФЦ “Вујадин Бошков”, спремајући се да максимално озбиљно и резултатски квалитетно окончају јесењи део сезоне.
Ј. Грлић/ Синиша Саничанин (десно), у утакмици с Јавором
Фото: Ј. Грлић/ Синиша Саничанин (десно), у утакмици с Јавором

Тренутно су Новосађани на другом месту на табели Суперлиге и опште је расположење међу играчима да учине све што је у њиховој моћи како би покушали ту и да остану. Наравно, треба узети у обзир чињеницу да екипа коју предводи тренер Ненад Лалатовић има одиграну утакмицу више од Чукаричког и Партизана, најближих пратилаца, али то ништа не мења када су планови у питању.

- Пред нама је нова мини-серија утакмица до краја јесени - објаснио је Синиша Саничанин, штопер црвено-белих. - Досадашњим учинком можемо да будемо задовољни, остварили смо веома добре резултате и зато смо на другом месту. Уколико и у наставку сезоне будемо прави, верујем да неће бити проблема у погледу остварења зацртаног циља, односно пласмана у Европу. Можемо да на крају будемо рангирани међу четири првопласиране екипе и учинићемо све да тако и буде, односно да обрадујемо како себе саме, тако и све наше навијаче.

По првобитном плану, било је предвиђено да у прошлу суботу Воша одигра тренинг-утакмицу с Инђијом, али мали фонд присутних и здравих играча, утицао је на одлуку да тај сусрет буде отказан. Ових дана, наиме, с екипом не раде репрезентативци Емил Роцков (А тим), као ни Ранко Веселиновић, Младен Деветак и Мирко Топић (млада селекција). Ван строја су због повреда Никола Петковић и Немања Вучић, док Немања Николић и Жељко Филиповић раде смањеним интензитетом, одвојено од тима и под надзором кондиционог тренера Саше Семередија. Треба ту свакако додати и реконвалесценте Немању Човића и Николу Васиљевића, који су на путу повратка из тежих повреда и после операција које су имали, као и голмана Николу Симића, који је пре десетак дана имао хируршки захват на менискусу.


Дринчић: Тежак испит с Крушевљанима

Никола Дринчић, најискуснији и један од најбољих првотимаца новосадског суперлигаша, сложио се с констатацијом да њега и његове саиграче у суботу с Напретком очекује захтеван задатак.

- То ће нам бити најтежа утакмица до краја јесењег дела сезоне. Напредак се “наместио” и није то више она иста екипа с почетка првенства. управо због тога, свестан сам да нас чека тежак посао, али имамо обавезу да учинимо максимални напор, јер резултати које будемо остварили до краја јесени, умногоме могу да одреде даљи ток сезоне , као и то да ли на пролеће можемо да се изборимо за пласман у Европу - истакао је Дринчић.


У суботу је пред Војводином првенствени дуел с Напретком на стадиону “Карађорђе”. Летос су новосадски фудбалери саваладали овог ривала у Крушевцу (2:0), али се од тада доста тога променило код “чарапана”, који се подижу на табели и тренутно заузимају 11. позицију.

- Напредак је веома добар тим, а колико је таква тврдња тачна, најбоље сведочи његова победа у прошлом колу над једним од кандидата за пласман у Европу, екипом Чукаричког - додао је Саничанин. - Мораћемо да веома озбиљно уђемо у овај сусрет, јер нам је жеља да на нашем терену и нашим навијачима, стигнемо до нове победе.

Играчи Војводне јуче су имали слободни дан, а већ данас настављају с тренинзима и припремом за дуел с Напретком.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести