ПРЕДСЕДНИК ФСС ДРАГАН ЏАЈИЋ: Конгрес УЕФА у БГД привилегија за све нас који радимо у српском фудбалу

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драган Џајић изјавио је у Паризу да је част и привилегија да Београд 2025. године буде домаћин Конгреса Европске фудбалске уније (УЕФА).
s

На Конгресу УЕФА, који је одржан данас у Паризу, усвојена је одлука Извршног комитета да Београд и ФСС буду организатори наредног састанка највишег тела Европске фудбалске уније, који ће бити одржан трећег априла наредне године.

Џајић није крио задовољство због поверења, које је указано Србији од стране УЕФА на челу са Александером Чеферином.

"Одлука УЕФА да домаћинство наредног Конгреса додели нашој организацији, за све нас који радимо у српском фудбалу мора да буде част и привилегија, али пре свега огромна одговорност и обавеза да докажемо да смо достојни указаног поверења. Београд је препознат као динамичан град са богатом фудбалском традицијом и способношћу да организује један од најзначајнијих догађаја у европском фудбалу", рекао је Џајић по завршетку седнице, преноси званични сајт ФСС.

"Имамо сасвим довољно времена да се припремимо за овај велики изазов и сигуран сам да ћемо бити на висини задатка. Конгрес у Београду је важан корак у даљем јачању веза између ФСС и УЕФА, као и прилика да разменимо искуства и идеје са колегама из других земаља", рекао је Џајић.


Џајићев поклон за Чеферина: Дрес Србије са бројем 11

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драган Џајић и први човек Европске фудбалске уније (УЕФА) имали су срдачан сусрет у Паризу уочи жреба за Лигу нација.

Како се наводи на сајту ФСС, Џајић је поклонио Чеферину дрес Србије са бројем 11, који је прославио и званично најбољег фудбалера Србије у 20. веку.

На једном месту био је присутан велики број селектора, свих 54 учесника Лиге нација (Русија је због сукоба у Украјини суспендована) и бивших великих играча, истинских легенди, а један од њих Португалац Луис Фиго помогао је Џајићу и "придржао" дрес приликом потписа за Чеферина.


Он је нагласио да одлука УЕФА долази у најбољем могућем тренутку, када се репрезентација Србије припрема за наступ на Европском првенству у Немачкој и када српски фудбал бележи значајан напредак у различитим сегментима, пре свега на плану развоја инфраструктуре.

Чеферин је на Конгресу УЕФА рекао да се Југославија никада није осећала европскије, него када је Црвена звезда освојила Куп европских шампиона 1991. године.

"Чути такве речи од председника УЕФА на једном оваквом скупу заиста те чини поносним и привилегованим. То су били успеси српског фудбала и наравно да остаје огромна жал што 1992. године нисмо добили шансу да на терену покажемо оно што смо заслужили кроз квалификације на путу ка Шведској. Драго ми је што се УЕФА сетила да минутом ћутања ода почаст људима који су преминули између два Конгреса и што смо на тај начин имали прилику још једном да се опростимо оде великих имена европског фудбала, али и од двојице наших људи чија су имена била исписана на великом екрану, Мустафе Хасанагића и Велимира Ђорђевића", истакао је Џајић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести