ПРИПРЕМЕ У ДОХИ Судија  зауставио „ваљак”

Фудбалери Партизана су поразом завршили турнир у Дохи.
Fudbaleri Partizana i Spartaka pozdravljaju se pre početka meča Foto: privatna arhiva
Фото: Фудбалери Партизана и Спартака поздрављају се пре почетка меча Фото: приватна архива

Партизан – Спартак 2:3 (2:1)

ДОХА: Терен Академије „Аспире”, судија: Набет Калеб (Катар), стрелци: Павловић у 16. и  Сума 34. за Партизан, а Зобин 7. Соболев 48. и Понсе (из пенала)у 70. минуту за Спартак.  Црвени картони: Натхо и тренер Милошевић (Партизан), жутуи картон: Натхо (Партизан)

ПАРТИЗАН: Стојковић – Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић – Зђелар, Натхо – Тошић, Сума, Асано – Садик.Играли су још: Брежанчић, Шчекић,  Матић, Марковић, Вујачић, Смиљанић, Стевановић, , Л. Павловић, Лакићевић...

СПАРТАК: Ребров – Џикија, Кутепов, Жижо, Расказов, Тил, Крал, Зобнин, Лукас, Мирзов, Понце.

Црно - бели су одиграли сјајно прво полувреме били су много бољи тим и повели са 2:1, међутим после једне чарке на средини терена врло слаби судија из Катара искључио је Натха и тренера Милошевића, што су Руси у наставку искористили и успели да преокрену резултат. Додуше, мора се рећи да су црно - белчи у другом  полувремену играли са резервним тимом,јуз то повредио се поново и Лазар Марковић.  Већ на почетку меча Роман Зобрин  је довео фудбалере Сопартака у вођство. Није дуго трајала та предност Спартака, пошто је Страхиња Павловић искористио фантастичан центаршут Бибраса Натха и већ у 16. минуту донео изједначење.

Тридесетак секунди касни је Умар Садик имао нову шансу, али нису успели црно-бели да направе потпуни преокрет. Уследила је доминација београдског тима. Потоммје Тошић имао две прилике, али је мрежа мировала. А у 34. минуту  Сејдуба Сума је својом магијом донео преокрет и вођство Партизана од 2:1.

Фудбалери Спартака су преко Соболева на почетку другог дела успели да изједначе. После нешто мирнијег периода, фудбалери Спартака добили су једанаестерац. Руку на срце, сумњив једанаестерац пошто је право питање да ли је било контакта између Шћекића и Аиртона, али је пенал досуђен, а у гол га је претворио Понсе.

Тако је екишпа Спартака освојила „Премије куп” у Дохи са 7 освојених бодова. 

        С. Р.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести