Пролетер прокоцкао победу у Сурдулици

Фудбалери Пролетера у  суботу ремизирали су у Сурдулици против Радника(1;1). По приказаној игри и шансама чета са Слане баре била је бољи ривал, заслужила је да се врати са целим пленом.
Петар Караклајић (Пролетер)
Фото: Петар Караклајић (Пролетер)

У најавама пред овај меч стратег  БранкоЖигић наговестио је отворену  нападачку игру без гарда. Али после добре партије стратег Сланобараца жали због само једног освојеног бода.

- Припремили смо се за прво гостовање на најбољи могући начин, сем реализације презентовали  игру којом смо тежили. Донела нам је током сезоне доста успеха  Све нам се нацртало да на крају изађемо као победници. Сами смо криви што се то није догодило - искрено ће Жигић.

Стратег Пролетера је Раднику супротставио састав са доста младих играча.

- На најбољи могући начин припремили смо се за неугодно гостовање. Домаћину сам супротставио  по ономе што су момци приказали током припрема тренутно најбољи тим који је показао право лице. Прижељкивали смо позитиван резултат, бод или сва три. Коначан резултат није право мерило дешавања на терену, заслужили смо много више. Буквално из једне једине неопрезности добили смо гол, после тога и поред велике жеље и настојања да дођемо до новог вођства  - јада се Жигић.

Преломни моменат меча збио се у финишу првог дела меча.

- Заслужено смо нашу квалитетну игру крунисали голом Бабића из оправдано досуђеног казненог ударца,  а после прекршаја над талентованим Караклајићем. А детаљ из надокнаде времена дуго ћемо памтити. Извели смо контранапад за уyбенике. Караклајић је идеално упослио Весића, а овај избио сам испред гола и шутирао,  а голман Радника на чудесан начин спречио је да повећамо резултат.

И у наставку Пролетер је желео повећање резултата.

- Држали смо конце игре у рукама уз прилике Марјановића, Бабића и Новаковића и сем примљеног гола и крајњег резултата морам бити задовољан игром.пропустили смо прилику да победом прескочимо ривала на табели. Циљ нам је да до краја првенства да остваримо што бољи пласман, а ово је била прва меч лопта -  жали стратег Пролетера.

Наредног петка Пролетер дочекује најпријатније изненађење каравана – новајлију ТСЦ, који је на добром путу да се пласира у квалификације за лигу Европе.

- На нама је да што пре заборавимо пропуштену прилику за победом и сву позитивну енергију усмеримо ка дуелу са ТСЦ. Екипа тренера Золтана Сабоа по мени игра најлепши фудбал у лиги, а убедљива победа над Јавором коју сам посматрао говори да Тополчани имају сјајан тим, да су на прави начин темпирали форму за финиш првенства. Очекује нас тежак меч у коме желимо да се пред новосадском публиком прикажемо у најбољем издању -  истакао је на крају Жигић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести