Пролетер ремизирао с Новим Пазаром на “Карађорђу”

Фудбалери Пролетера и Новог Пазара одиграли су 2:2 на “Карађорђу” у утакмици трећег кола Суперлиге Србије. 
proleter pazar
Фото: Дневник (Р. Хаџић)
Одиграли су фудбалери Пролетера и Новог Пазара сјајан меч, у једном тренутку гости су имали прдност од два гола, али су Сланобарци ипак успели да изједначе. Уз мало среће могли су и до сва три бода, јер су  код резулатата 0:1 промашили пенал, а у другом делу били су много бољи ривал и промашили су неколико изузетних прилика.
На почетку утакмице играло се претежно на средини терена, нешто агилнији су били гости, али без правих прилика. Ипак, у 17. минуту су повели, после корнера и гужве у шеснаестерцу Сланобараца Митровића је лопта ударила у руку и судија Марковић је показао на белу тачку. С линије пенала Аганспахић је био сигуран, Петрић је отишао у десну страну, а лопта у леву. После примљеног гола као да су се фудбалери Пролетера пробудили, преузели су инцијативу и све опасније угрожавали гол Пазараца. Можда је Митровић могао да се искупи за несрећан пенал у 30. минуту, али је његов шут са двадесетак метара прохујао поред леве стативе. Неколико минута касније и Живојиновић је имао прилику, али његов ударац главом није био прецизан. Пред сам крај првог дела судија Марковић је поново показао на белу тачку, овог пута лопта је удрила у руку бека Пазараца Балажа.  Међутим, Живојиновић није искоритио прилику, његов шут  са 11 метара лако је одбранио Остојић.  

 Калуђеровић отишао у Узбекистан

Андрија Калуђеровић, искусни фудбалер провео је у редовима Пролетера само нешто више од месец дана и одлучио да прихвати понуду Насафа из Узбекистана, биће то 24. клуб у каријеру једног од најбољих стрелаца Суперлиге.  


Фото: Дневник (Р. Хаџић)

 Само што је почело друго полувреме Пазарци су постигли и други погодак. Досуђен је слободан ударац за госте. Лопту је наместио Влајковић и са неких двадесетк метара погодио сзтативу, а одбијену лопту је Димић главом спровео у мрежу. Већ у следећем минуту Пролетер је смањио вођство гостију. Новајлија у редовима Сланобараца Томовић је на ивици шеснаестерца преварио два фудбалера и упутио снажан ударац, лопта је негде на пеналткиу закачила Балажа, преварила Остојића и у лаганом луку пала у мрежу. Наставили су Сланобараци са нападима, сабили су Пазарце у свој шеснасестерац, практично се играла „викториија“, шансе су се ређале, а најбољу је имао  Башановић који није успео да погоди мрежу. Ипак, у 56. минуту Пролетер је успео да изједначи. После корнера с леве стране Ортиз је са пет метара главом погодио мрежу. Постигли су Сланобарци и трећи погодак у 89. минуту, али после контроле из ВАР собе гол је поништен јер је Ортиз играо руком.

Г. К.   

Пролетер – Нови Пазар 2:2 (0:1)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца око 500, судија : Марковић (Београд). Стрелци: Томовић у 48. и Ортиз у 56. за Пролетер, а Аганспахић (из пенала) у 17. Дивић у 47. минуту. Жути картон: Марјановић (Пролетер).  
 ПРОЛЕТЕР: Петрић 6, Марјановић 6, Скопљак 6,5, Милошевић 7, Башановић 6, Јовановић 6,5, Даноски 5,5 (Томовић 7), Митровић 6 (Миленковић), Којић 6,5, Ортиз 7, Живојиновић 6,5 (Стојановић).
НОВИ ПАЗАР: Остојић 6,5, Влајковић 7, Јоксимовић 6, Балаж 6, Димић 6,5, Ковачевић 6. Киковић 6,5(Михаиловић), Исламовић 6,5 (Павишић), Џамалутдинов 6 (Делимеђац 6). Младеновић 7(Ратковић), Аганспахић 5,5 (Ханџић).
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести