Пролетер данас гостује Вождовцу: Сланобарци жељни првих бодова

Фудбалери Пролетера на старту првенства доживели су ппланирани пораз од Партизана (0:4), али упркос четири примљена поготка оставили су Сланобарци сасвим добар утисак, нарочито у другом делу, када су по тешком расквашеном терену успели да парирају “парниом ваљку”.  
branko zigic
Фото: Branko Žigić, foto: Youtube Printscreen

Брзо су фудбалери Пролетера заборавили меч с Партизаном и окренули се данашњем противнику Вождовцу, који је такође на старту првенства забележио пораз.

- Можда смо резултатски могли нешто боље да прођемо у мечу са Партизаном, али свакако пораз нисмо могли да избегнемо - констатује тренер Пролетера Бранко Жигић. -  Минулих неколико дана у ходу смо исправљали неке грешке и надам се да ћемо већ данас пружити многу бољу партију у сусрету са Вождовцем.

Сланобарци уствари имају добар расопоред, јер у првих седам - осам кола играју са тимовима који  имају приближан клвалитет као и они.  - Никада није лако играти на “крову”. Услови су другачији, ипак то је вештачка трава - објашњава Жигић. - Због тога су јуче фудбалери Пролетера отпутовали за Београд и тренирали у сличним условима на игралишту БАСК. а. Ако одиграмо онакако како можемо уверен сам да ћемо успети да се вратимо у Нови Сад непоражени. У минулом првенству смо оба меча ремизирали са Вождовцем. 

Тенер фудбалера Вождовца Предраг Роган оценио је да је Пролетер квалитетна екипа, као и да ће његов тим у меч ући „храбро, мудро и са пуно енергије”.

-  Не заварава нас пораз Сланобараца од Партизана, знамо да је Пролетер веома квалитетна екипа. Супроставићемо се храбро, мудро и са пуно енергије - рекао је Роган. 

У првом колу Вождовац је поражен на гостовању код Чукаричког са 2:1.

- За све нас у стручном штабу момци су победили иако смо остали ускраћени за бодове на Бановом брду. Жао ми је што екипа није награђена за уложени труд, иако смо на мегдан екипи Чукаричког отишли са амбицијом да направимо позитиван резултат. Првенство је дуго и много бодова је у оптицају још пред нама - рекао је Роган, који је искључен на том мечу због приговора.

Меч другог кола Супер лиге Србије између Вождовца и новосадског Пролетера на програму је данас од 20 сати.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести