Просинечки: Велики успех за Звезду и Динамо што су ушли у ЛШ

ЗАГРЕБ: Легендарни фудбалер и тренер Црвене звезде Роберт Просинечки рекао је да је велика ствар што су Звезда и Динамо из Загреба изборили пласман у групну фазу Лиге шампиона.
prosinecki, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Београдски црвено-бели другу годину заредом ушли су у ЛШ избацивши Јанг Бојс, док је Динамо елиминисао Розенборг.

"Ма велика је ствар за клубове на Балкану што су Динамо и Звезда ушли у групну фазу Лиге шампиона, велики је то успех и за једне и за друге. Немој ме питати ко би био у предности да дође до тог дуела јер ко зна ко ће кога извући. То би сад била само нагађања", рекао је Просинечки за хрватски портал "24сата.хр".

Просинечки је црвено-бели дрес носио од 1987. до 1991. године, док је као тренер на клупи Звезде био у периоду од 2010. до 2012. године, а уласком у елитно такмичење створила шансу да се Звезда потенцијално састане са загребачким Динамом.

"Динамо и Црвена звезда треба да уживају у овом тренутку. Ушли су у Лигу шампиона, остварили сјајан успех. Три пута ће имати пуне стадионе и играће против најбољих екипа у Европи. То је оно због чега се треба радовати, а ко зна ко би ту био у предности. Не можемо пре жреба причати о томе", заклучио је Просинечки.

Жреб за групну фазу Лиге шампиона одржаће се сутра од 18 сати у Монаку.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести