Рамбо Петковић: Није безазлена ситуација, здрав разум је најбитнији

Бивши фудбалски репрезентативац и играч Црвене звезде Дејан Рамбо Петковић изјавио је да је да здрав разум најбитнији током пандемије корона вируса, као и то да сви треба да се окрену својим најближима.
rambo petkovic
Фото: Танјуг (Видео)/Дејан Рамбо Петковић

"Прво, здрав разум је веома битан. Дружите се са својима, најближи ће вам увек донети радост и забаву. Ја се налазим овде у Бразилу са супругом и млађом ћерком, док је старија у Нишу. Ми смо се придржавали карантина од самог почетка, јер сам се ја од стране моје фирме где радим добио налог да останем 14 дана у кућном карантину, пошто сам имао контакт са особама које су имале коронавирус. Ми се строго придржавамо изолације, ја нисам имао никакве симптоме, али смо ипак били одговорни", рекао је Петковић за сајт Црвене звезде.

Популарни Рамбо рекао је да време током изолације проводи у квалитетном разговору и дружењу са својом породицом.

"Увек нешто радимо, ћерка има часове преко интернета. Људима који су запослени код нас смо дали слободно како би и они били у својим домовима. Проводимо много времена заједно што се дуго није десило и то је много лепо. Није тако безазлена ситуација, и понављам здрав разум је најбитнији".

Петковић је истакао и да је фудбал у Бразилу стао и да су клубови су дали колективне одморе играчима.

"Клубови су дали колективне одморе играчима, пошто је крај сезоне у Бразилу тек у децембру и онда се иде на одмор од месец дана. Међутим, сада су то некако компензовали, зато што има доста закона о раду где играчи морају да иду на одмор. Сада је остало само да се види да ли ће се и када завршити државна првенства, јер су сва такмичења прекинута. Тешко је наћи датум, као и договор међу званичницима, мада је у овом тренутку неопходно да постоји здрав разум и дијалог између организатора и савеза. Треба донети одлуку која би била у интересу спорта", нагласио је Петковић.

Бивши везни играч црвено-белих имао је и савет за фудбалере Звезде, које ће, како је најавио, бодрити са трибина када буде био у Србији.

"Звезда се после дербија, који ипак није био на нивоу квалитета обе екипе, вратила са две победе и сада је најбитније одржавати кондицију да би, када се врате нормалним тренинзима, без обзира да ли ће се првенства наставити или не. Долазе друга такмичења попут квалификација за Европу и треба се спремити и за следећу сезону која је пред нама. Када сам се бавио фудбалом и када су били веома тешки тренинзи увек сам говорио кондиционим тренерима да не могу да ме терају у тој мери колико ја могу да издржим. Знам да им није лако, али боље им је да тренирају јер су тако активни. Ја ћу вероватно почетком септембра доћи у Србију и искористићу ту прилику да погледам Звездину утакмицу и пружим подршку нашим фудбалерима", рекао је Петковић и похвалио гест фудбалера Звезде који су донирали помоћ у борби против вируса Ковид 19.

"То је оно што фудбалери и треба да раде - да буду пример другима.Одличан пример и гест. Фудбал у суштини, као најважнија споредна ствар на свету, треба да буде огледало. Када неко ко жели да почне да се бави фудбалом погледа шта и како се понаша његов идол, сигурно да то има великог утицаја на оне који тек крећу са поимањем фудбала. Када неко, као што су урадили фудбалери Звезде, направе ван фудбала сјајан гест, треба им се захвалити пружити руку и рећи свака част. То није дужност, то је добра воља и није лако. Сјајни су примери као што је Звезда, Новак Ђоковић, то сам све сазнао скоро, и ја им се захваљујем на томе", закључио је Петковић.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести