Са истим жаром и против Радника

Велику специфичну тежину у себи је за фудбалере Војводине носио дуел с Динамом из Врања, који као домаћин утакмице игра у Сурдулици.
Matic Bojan/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Водећи гол Војводине, који је постигао Бојан Матић

Победа је Новосађанима омогућавала да продуже убеђење да ипак могу да стигну до плеј-офа, док су реми или пораз значили крај таквих надања.

Успели су ученици тренера Радована Кривокапића да се стисну и заједничком снагом, наравно и квалитетом, убележе прву пролећну победу (3:1), у веома занимљивој, динамичној, па и нервозној утакмици. Са та три бода, црвено-бели могу мирније да чекају сусрет с Радником на истом стадиону, који се игра у среду, од 18 часова.

- Иако смо лоше ушли у сусрет с Врањанцима и дозволили им да поведу већ у 4. минуту, показали смо велику жељу, вољу и агресивност у намери да забележимо за нас веома важну победу - рекао је Кривокапић. - У оваквим ситуацијама честа је флоскула да је екипа показала карактер... Не, ми смо показали чврсту веру у победу и од таквог начина размишљања практично нисмо одустајали током свих 90 минута. Када нека екипа одигра једну тешку утакмицу и с веома неугодним ривалом на начин на који смо то ми учинили, то може једино да значи да смо на путу да изађемо из резултатске кризе. Верујем да ће момци још подићи ниво тог уверења да могу много више, а ја још чвршће верујем у њих и то убеђење нисам губио ни једног тренутка.


Матић: Почетак серије голова

У 51. минуту сусрета с Динамом погрешила је комплетна одбрана Врањанаца, а онда и њихов голман Никола Перић. Промашио је лопту у жељи да је избије главом испред свог шеснаестерца, а тај поклон максимално је искористио Бојан Матић, постигавши први гол у црвено-белом дресу.

- Напокон сам, хвала Богу, био стрелац и верујем да овај гол означава почетак моје успешне голгетерске серије - уз осмех је прокоментарисао снажни нападач. - Пратио сам ту акцију и на тренутак помислио да ће Перић лопту испуцати. Међутим, он је погрешио, а ја сам био спреман да је прихватим и пошаљем је у незаштићену мрежу. Нема славља, отворила нам се прилика да ипак стигнемо до плеј-офа и учинићемо све што је у нашој моћи да и у среду славимо у Сурдулици и у залету сачекамо сусрет с Партизаном. 


У среду, рекосмо, следи можда и најважнији дуел у сезони, јер домаћин Радник сада има само два бода више од црвено-белих, па би тај дуел могао умногоме да одреди даљу судбину тима из Новог Сада.

- Остали смо у Сурдулици, јуче одрадили тренинг опоравка и сада се спремамо за утакмицу с Радником. Нема ту много филозофије, потребно ће нам бити да задржимо начин размишљања и вере у себе саме и да кренемо на нову победу. Треба да останемо мирни и трезвени, да не подглегнемо некаквом слављу због остварене победе и да тако сачекамо следећи сусрет. У њему ћемо, додуше, бити ослабљени, али то неће променити наш циљ.

У утакмици с Динамом жуте картоне су акумулирали Милан Ђурић, Вук Митошевић и Дамјан Гојков, па на њих стручни штаб неће моћи да рачунају за дуел са Сурдуличанима.

- Тако је-како је, кога нема без њега се може и мора. Ми ћемо се потрудити да им пронађемо адекватне замене, јер имамо играче који могу да одговоре таквим обавезама и задужењима. Из Новог Сада смо позвали да нам се придруже и омладинци Драгољуб Савић и Мирко Топић, па ће највероватније неко од млађих првотимаца добити шансу да у важном сусрету буде у стартној постави и имаће моју и максималну подршку свих саиграча.

Двоструки стрелац против Динама био је искусни плејмејкер Милан Ђурић, који је и иначе пружио веома добру партију.

- Криво ми је због тог картона, јер га никако нисам заслужио - објашњава Ђурић. - Арбитар је показао јавну опомену Гојкову, био сам одмах поред и мирно му рекао да мислим да је то учинио престрого. Упитао сам га због чега је тако, а он се окренуо ка мени и такође ме опоменуо. Остајем уз саграче, бићу им велика подршка у среду и убеђен сам да имамо квалитет и потенцијал да савладамо екипу Радника. Биће нам потребно да задржимо ниво мотивације и показане жеље, јер, буде ли тако, можемо да се надамо испуњењу зацртаног циља.

Веома запажен у дефанзиви био је леви бек Младен Деветак, који је много пута бескомпромисно ушао у дуеле с противничким играчима.

- После брзо примљеног гола, читава екипа као да се тргла и почели смо да играмо баш онако како смо се с тренером и договорили - јасан је био Деветак. - Тај гол нас ни у чему није пореметио и убрзо смо изједначили, а касније и преокренули резултат, стигавши до важног тријумфа. С истим жаром играћемо и против Радника и убеђен сам да ћемо се у Нови Сад вратити са свих шест бодова из Сурдулице.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести