Саша Стевановић нови председник ОФК Београда

БЕОГРАД: Некадашњи голман ОФК Београда и репрезентативац Саша Стевановић, изабран је данас за новог председника клуба на ванредној седници Скупштине.
OFK Beograd
Фото: ОФК Београд

За њега су гласала 22 од 23 члана са правом гласа, а један је био уздржан.

"Показано је да основа за враћање ОФК Београда постоји, а то је јединство бивших играча, радне заједнице, клуба пријатеља, ветерана и новинара. Као део овог јединства добио сам задатак да их предводим до остваривања заједничког циља, а то је да ОФК Београд вратимо тамо где припада", рекао је Стевановић.

Како је навео, теорије завере, лични интереси и лоше процене довеле су наш клуб на најниже гране у својој историји.

"Док се још увек неки труде да бране ОФК Београд од Офковаца, ми смо на овој скупштини доказали јединство, као и истрајност у борби за наш клуб.ОФК Београд ће увек остати клуб са својом историјом, својим грбом, вечно популарном плаво белом бојом и химном".

Стевановић истиче да је ситуација у којој је тренутно ОФК Београд не оставља трунку слободе да одбије помоћ од клубова који тренутно финансијски и организационо боље функционишу од нас.

"Помоћ коју је понудио Звездан Терзић и Црвена Звезда, као и евентуалну сарадњу два клуба коју је поменуо, отвара могућност да наш клуб добије прву ињекцију пред почетак враћања", рекао је он.

"Схватајући озбиљност ситуације у којој се клуб тренутно налази, своје мишљење сам изнео људима који су ме подржали и навијачима. Помоћ у виду пословно-техничке сарадње требамо да прихватимо, уколико та помоћ не ремети интегритет и традицију нашег клуба".

Поред тога, нашу искрену идеју и борбу за враћање ОФК Београда тамо где припада, препознали су многи наши прослављени играчи, привредници и људи из јавног живота, они такође желе да допринесу овој идеји и борби, наводи нови председник.

"Надам се да ће идеја за повратак ОФК Београда и енергија коју ствара јединсто нас Офковаца, пробудити жељу државних органа да се и они укључе".

Наредних дана оформићу УО са људима од интегритета и жеље да нашу заједничку идеју спроведемо у дело.

"Желео бих да се захвалим свима на поверењу које су ми пружили. Покушаћу да на најбољи могући начин оправдам то поверење. Бирајући мене изабрали су транспаретност у раду, рад само у интересу ОФК Београда и борбу до крајњег циља, ОФК Београд у фудбалској елити.Све мање се може чути реч господин и дама, ми смо борци да се Романтичари не одају забораву", закључио је Стевановић.

Током Скупштине одата је почаст људима који су задужили наш клуб, а који су нас ове године напустили - Илији Петковићу, Божидару Миленковићу и Цветку Јовановићу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести