Синиша Саничанин: Трофеј Купа Србије – успех каријере

Првотимац Војводине Синиша Саничанин (25) пружао је у овој сезони веома добре партије на позицији левог штопера. Високи младић из Приједора чврсто се позиционирао у стартној постави, а игре које је презентовао условиле су да добије и позив селектора Душана Бајевића у А репрезентацију БиХ пред утакмице баража за одлазак на Европско првенство са Северном Ирском.
Siniša Saničanin  Foto: J. Grlić
Фото: Синиша Саничанин (5) верује да ће Воша славити против Лучанаца   Фото: Ј. Грлић

Нажалост, ти сусрети су одгођени, што не утиче на добро расположење овог играча. Тренутно време проводи у изолацији, пошто се 4. маја из БиХ вратио у Србију и мора да испоштује меру коју је увела наша земља за све који стижу из других земаља.

- Успео сам да  са девојком одем код мојих у Приједору непосредно пре увођења ванредног стања. Избегао сам тада меру изолације и могао сам тамо да тренирам. Чинио сам то заједно са саиграчима из Војводине и уз помоћ кондиционог тренера Саше Семередија, али три пута недељно и са члановима селекције БиХ, тако да сам задовољан укупним стањем у којем се налазим. На моју жалост, сада сам у соби у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ и не могу са саиграчима да вежбам на терену. Но, кад се тако мора – није ни тешко. У поподневним сатима, када овде нема никог, изађем напоље и сам трчим, без икаквих контаката с било ким, али није то исто као када се нормално тренира – каже Саничанин.

Синиша је био члан младе селекције БиХ, а сада се нашао на Бајевићевом списку за сениорску репрезентацију.

- Драго ми је што су људи из тамошњег Савеза пратили моје игре у Војводини и што је селектор одлучио да ме позове у изабрани тим. То ми даје мотив да још боље радим и настојаћу да, уколико будем добио прилику у Зеници да заиграм, оправдам селекторово поверење.

Војводина је веома близу пласману у квалификације за Лигу Европе.

- Заиста смо близу да испунимо спортски циљ. Још увек, додуше, не знамо то да ли ћемо имати само четири сусрета, или одигра и плеј-оф, тако да право на било какво опуштање немамо. Због тога је важно да се што боље спремимо, на физичком и на психичком плану, како бисмо сезону успешно привели крају.

Црвено-бели су и у конкуренцији у такмичењу за Куп.

- Волео бих да освојимо пехар у овом надметању што би био мој највећи успех у досадашњем делу каријере. Знам да нам до евентуалног испуњења тог циља неће бити лако, одлични тимови остали су у конкуренцији и доста ће тога да зависи и од жреба. Ипак, мислим да поседујемо квалитет, расположење у екипи је одлично и убеђен сам да не би било изненађење уколико бисмо се на крају радовали и обрадовали навијаче и сами себе – истакао је Синиша Саничанин.

Уговор с Војводином везује га још годину дана, тако да навијачи од овог 190 цм високог фудбалера тек могу да очекују најбоље партије. Коцкице су почеле да се слажу у складан мозаик када је његова каријера у питању, па нема никакве сумње, а он сам то и потврђује, да ће у наставку боравка у Новом Саду бити још више мотивисан како би допринео Воиним  жељеним резултатима.

Одлични услови

Не крије Саничанин да фудбалери у ФЦ „Вујадин Бошков“ имају одличне услове за живот и за тренинге.

- То најбоље осећам управо сада, када се налазим у карантину. Собе су комфорне и удобне, поред су терени на којима радимо и на које, чак и под овим условима, могу да изађем и, без присуства других људи, трчим и вежбам. Додуше, ресторан тренутно не ради, али храну наручујем путем доставе, па ми ни то не представља проблем. Још чекам да се у Нови Сад врати и моја девојка и све ће бити баш онако како ми то највише одговара.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести