Србија без Матића и Јовића, повратак Гудеља и Милуновића

БЕОГРАД: Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић за утакмице против Парагваја и Литваније није позвао Луку Јовића, Немању Матића, Матију Настасића и Антонија Рукавину, а после дуже времена на списку су Немања Гудељ, Немања Милуновић и Андрија Павловић.
tumbakovich11
Фото: Љубиша Тумбаковић, фото: Танјуг (Видео)

Голмани: Марко Дмитровић (Еибар), Предраг Рајковић (Ремс), Борис Радуновић (Верона).

Одбрана: Немања Милетић (Партизан), Марко Гобељић (Црвена звезда), Александар Коларов (Рома), Филип Младеновић (Лехија), Никола МИленковић (Фиорентина), Никола Максимовић (Наполи), Стефан Митровић (Стразбур), Немања Милуновић (Црвена звезда).

Везни ред: Лука Миливојевић (Кристал Палас), Саша Лукић (Торино), Немања Максимовић (Хетафе), Немања Гудељ (Севиља), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Филип Костић (Ајнтрахт), Немања Радоњић (Марсељ), Душан Тадић (Ајакс), Адем Љајић (Бешикташ), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио).

Напад: Александар Митровић (Фулам), Милан Павков (Црвена звезда), Андрија Павловић (АПОЕЛ).

Србија 10. октобра у пријатељском мечу у Крушевцу дочекује Парагвај, а четири дана касније у наставку квалификација за ЕУРО 2020 гостује Литванији у Виљнусу.

Тумбаковић: У процесу смо селектирања тима

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић изостанак Немање Матића, Матије Настасића и Луке Јовића објаснио је процесом прављења тима за одлучујуће утакмице у марту у Лиги нација за пласман на ЕУРО.

Тумбаковић је за пријатељски меч против Парагваја и Литваније у квалификацијама за Европско првенство није позвао ни Дарка Лазовића, Уроша Спајића и Александра Катаија, а одлучио је да врати граче попут Немање Милуновића, Немање Гудеља, Андрију Павловића и Немање Милетића.

"Рекли смо раније да смо у процесу селектирања тима, направљен је списак да бисмо се што боље упознали са играчима који нису били на претходном списку. Нема Рукавине, Матића, Настасића, Јовића... Ту су играчи да видимо колико можемо да их експлоатишемо све до марта", рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре у београдском хотелу Хилтон.

Тумбаковић истиче да је разговарао са свима који нису на списку и да су замене заслужиле пажњу.

Он је потврдио да је имао намеру да позове и штопера Партизана Страхињу Павловића, али да је због значаја обавеза младе репрезентације Србије одлучио да га остави код колеге Ненада Миловановића.

"Намера је да још једна група из домаће лиге, али због значаја такмичења младе попут Павловића, који је заслужио позив у А тим, одлучено да остане. Само из тог разлога".

Упитан је и за изостанак Александра Пријовића.

"Пријовић је у претходном сазивом играо. Сваки селектор има идеју, пратим све, задужио је репрезентацију односом и играма. Тренутно није на списку, али не значи да неће бити више".

Циљ је да се да шансе неколици играча из Суперлиге, сада четворици Милуновићу, Марку Гобељићу и Милану Павкову из Црвене звезде, а Милетићу из Партизана.

"Ово је део процеса, настављамо процес скаутирању. Нико није сигуран, остало је још шест месеци. Пратимо Данијела Алексића, променио је клуб, игра добро опет у Турској и пратићемо га, исто као и остале младе", закључио је он, уз коментар да није за повећање броја странаца у Суперлиги, али да "га нико није ни питао".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести