Српски фудбал стагнира због судија

Иако је домаћин учинио све да травњак на Градском стадиону у Шапцу буде спреман и омогући фудбалерима Мачве и Војводине да одиграју међусобни сусрет у колико-толико нормалним условима, у томе није имао пуно успеха.
Radost Novosađana posle gola Arsića u 88. Minute  Foto: J. Grlić
Фото: Радост Новосађана после гола Арсића у 88. Минуте  Фото: Ј. Грлић

Осим, можда, на самом почетку, у највећем делу сусрета терен је представљао праву каљугу, у којој је било тешко и кретати се, а камоли контролисати лопту. Играчима обе екипе, због великог нивоа борбености и уложене снаге,  треба честитати, а нерешен резултат (1:1), када се подвуче црта, био је и најреалнији исход овог занимљивог двобоја.

„Очекивали смо тешке услове за игру и припремали се за њих“, рекао је стрелац изједначујућег гола за Војводину у 88. минуту Лазар Арсић. „ Тренер Илија Столица нас је одлично спремио и није нас изненадила подлога шабачког терена. Кренули смо веома добро, створили у првих 20 минута неколико добрих прилика, погодили стативу, касније и пречку, али нас је црвени картон у 28. минуту, када је искључен Никола Антић, приморао да се више посветимо игри у одбрани. Успели смо да освојимо бод, иако смо, по мени, заслужили и више.“

У 9. минуту Арсић је погодио стативу, пошто се одлично ослободио чувара из одбране домаћина.

„Када сам шутирао, искрено, видео сам већ лопту у голу. Она је, међутим, ударила у унутрашњи део стативе и одбила се у поље. Штета, јер да смо тада повели сигуран сам да би утакмица отишла у другом, за нас много повољнијем правцу. Ипак, вратио ми се тај промашај у 88. минуту, када сам из слободног ударца савладао Филиповића и донео бод Војводини. Био је то мој првенац у дресу новог клуба, показао сам једну од својих највећих фудбалских врлина - добар и прецизан ударац, па сам заиста пресрећан. Доказали смо да смо одлична екипа, јер се на терену није примећивало да имамо играча мање. Суђење Новице Анђеловског било је веома дискутабилно. Арбитар из Качарева изазивао је негативне реакције код публике, без обзира на то за који клуб је навијала. При томе, утисак је да је искључење Николе Антића било оправдано, али је исто тако чињеница и да је идентичну казну, само минут раније, заслужио и домаћи играч Ненад Гаврић. Обојица су, међусобно, лактом ударили ривала у дуелима, али им је Анђеловски изрекао другачије казне.“

„Не бих коментарисао суђења, јер од тога вајде нема. Тако нам је - како нам је, у српском клупском фудбалу неће бити напретка с онаквом арбитражом. У неколико наврата пред шеснаестерцом Мачве судија није санкционисао прекршаје, па ни играње руком Гаврића и добро је што смо на крају успели да освојимо бод. Нисмо били инфериорни, иако је Мачви било лакше да креће у нападе с играчем више и пробија нас по боковима. Истине ради, то и није могло да се догоди по средини терена, јер је на њему било блато. Издржали смо и идемо даље.“


Чека се допунски извештај

После изједначења црвено-белих, судија је с клупе Војводине удаљио Илију Столицу. Због чега је то урадио, остала је мистерија, а у записнику с утакмице, како “Дневник” сазнаје, разлог није био наведен. Очекује се да делегат Станислав Караси из Београда то покуша да расветли у допунском извештају. У сваком случају, иако је показао да ће се у зауставном времену играти још два минута, Анђеловски је, када је шеф стручног штаба Новосађана напустио борилиште, одсвирао крај сусрета без надокнаде времена.


А даље значи да већ у среду екипу Војводине очекује нови тежак испит, гостује у Крушевцу. Поред поцрвенелог Антића, право играња због акумулираних жутих картона неће имати ни Лазар Арсић.

„Нећу моћи да помогнем саиграчима у дуелу с Напретком, али очекујем да ће они имати квалитет и снагу да остваре позитиван резултат. Бранити се сигурно нећемо, јер то није стил игре Војводине, већ ћемо покушати да освојимо сва три бода. Изузетно ценимо Крушевљане, нисмо ми једини који се питају на утакмици, али, понављам, верујем да можемо да стигнемо до победе“, оптимиста је Лазар Арсић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести