ФК Војводина по завршетку прелазног рока: Адути за испуњење пролећних жеља

Завршен је зимски прелазни рок у Србији за професионалне фудбалере.
Vinsednt Eze 2
Фото: Винсент Езе, фото: Ј. Грлић

Иако је, по правилу, овај период сиромашнији у односу на летњи, у Војводини су били активни на тржишту, па је промет играча, како оних који су отишли, тако и оних који су дошли, био доста велик. Црвено-беле ће у пролећној полусезони с клупе предводити нови тренер Илија Столица, који је са собом довео и комплетан стручни штаб из Вождовца. Млади стручњак желео је и одређена појачања у играчком кадру, а управа клуба настојала је да му испуни што више захтева. У Вошу су стигли универзалац Марко Путинчанин, бивши првотимац Вождовца, нападач Винсент Езе из Горњег Милановца, Александар Радовановић, дојучерашњи штопер Спартака Ждрепчеве крви, а црвено-белу опрему задужио је и Лазар Арсић, из нишког Радничког. С позајмице из редова Цемента вратио се и млади шпиц Никола Гајић.

Интересовали су се и покушавали људи из новосадског суперлигаша да ангажују још неколицину младића који су се потенцијално уклапали у Столицину визију тима и игре, али су они, за сада, остали недоступни. Пре свих, реч је о двојцу Спартака ЖК, нападачу Немањи Николићу и десном беку Аранђелу Стојковићу. Наравно, током прелазног рока помињана су још многа имена, међутим чешће су она била плод жеља и маште навијача, него што је било реално да дођу у редове новосадског клуба.


Млађи првотимци на позајмици у Челареву

Четворица младих првотимаца Војводине током пролећа играће на позајмици у ЧСК Пивари. Реч је о младићима рођеним 1999. године Милошу Зличићу, Младену Деветаку, Кристијану Живковићу и голману Вукашину Пилиповићу, који ће у прволигашкој конкуренцији имати прилику да стекну неопходно искуство. Они ће у Челареву бити до лета ове године, а онда ће покушати да се наметну шефу струке у сениорском погону Воше.


Док је пажња јавности била усмерена ка доласцима, паралелно се одвијао и процес одлазака. Уговоре су раскинули Бразилац Ренан да Силва Алвеш, који је, баш као и двојац из Гане Џозеф Бемпах и Френисис Афирије, прешао у редове једног мексичког друголигаша. Клуб су напустили и Филип Бабић (ТСЦ), Ивица Јовановић, Џенан Бурековић (Ујпешт) и Дамир Којашевић, док Корејац на позајмици из Хофенхајма Ин-Хјеок Парк још није узео папире, али је извесно да се неће враћати у Нови Сад.

„Играчи које сада имам на располагању за мене су та снага која ће на пролеће да покуша да се избори за европску визу“, не једном рекао је Столица.

„Изузев Арсића, сви су били на припремама у Турској и улагали максимални напор како би усвојили нове захтеве у игри и веома сам задовољан начином на који су то чинили.“

Уз четворицу новајлија који су већ показали да могу да донесу нови квалитет, добитак за Вошу могао би да буде и промењен однос према игри и све боље партије Лазара Зличића. Истина, он је прилику добио када се повредио Даниел Аврамовски, али је показао да би могао да постане један од стубова тима из Новог Сада. Марко Вукасовић, искусни дефанзивни везни играч, у новој поставци прекомандован је на место штопера и показао је да му ова улога није страна, напротив, па би и његове партије могле да представљају значајан допринос на путу реализације планова.

Добра атмосфера међу играчима и чињеница да је управа испунила све финансијске обавезе према њима вратили су осмехе у ФК Војводина. На добром путу су челни људи клуба да измире дуговања и према члановима Радне заједнице, што би додатно и значајно поправило укупни амбијент, самим тим утицало и на увећање амбиција.

У суботу Воша дочекује екипу Вождовца (17 ч) на стадиону “Карађорђе” и тада ће се видети да ли и колико покриће имају сигнали оптимизма који су ове зиме стизали и још увек стижу из редова новосадских црвено-белих.  

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести