Стојковић верује да ће ЊЕГОВ ПРЕДЛОГ ПРОЋИ: Већина селектора за то да буде 26 ФУДБАЛЕРА на Европском првенству

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси сматра да ће његов предлог да тим има 26 фудбалера на Европском првенству проћи.
fudbal
Фото: Фудбалски савез Србије

– Наравно, морамо да сачекамо коначну одлуку, али већина је за то. Оно што нас је највише интересовало, то је број играча на списку за Европско првенство. Узео сам учешће у тим разговорима и дао сам предлог да то буде 26. Мислим да се скоро сви селектори слажу да је број од 23 играча и три голмана један оптималан број, јер мислим да не треба ићи корак уназад у односу на Мундијал. Много је утакмица током сезоне, много повређених играча. Мислим да ће тај предлог проћи, наравно морамо да сачекамо до коначне одлуке УЕФА. Било је наравно и селектора који су сматрали да је 23 играча сасвим довољно и да им већи број ремети тренинг, да не могу да се концентришу на оно што треба да раде на терену, али генерално већина је за то да буде 26 играча– изјавио је Стојковић, који је предводио делегацију Фудбалског савеза на едукативној радионици УЕФА у Дизелдорфу.

Селектор Србије осврнуо се и на предавање председника Судијског комитета УЕФА Италијана Роберта Росетија.

– Имали смо заиста квалитетан састанак, Росети је упознао све селекторе са многим стварима које нас очекују на Европском првенству. Ствари везане за суђење, уопште за технологију која ће бити подигнута на највиши могући ниво, када су у питању ВАР одлуке и уопште понашање судија на терену, играча, свих актера, шта ће се толерисати, а шта неће. Један врло, врло добар и користан састанак –  додао је Стојковић.

Он је претходно у Минхену имао низ срдачних сусрета и пријатељских разговора са колегама, селектором Француске Дидијеом Дешаном, као и Енглеске Геретом Саутгејтом, односно Словеније Матијажом Кеком, а срео се и са помоћником хрватског селектора Ивицом Олићем, као и високим званичником УЕФА Ђорђом Маркетијем.

– Са доста њих сам причао, наравно и ово је увек добро место за такве сусрете и разговоре. Било је много фудбалских тема о којима можемо да разговарамо са врло компетентим људима, тако да сам генерално презадовољан састанцима које смо имали. Верујем да ће они допринети и бољем фудбалу са више фер-плеја, све за оне који воле да уживају у њему, на радост навијача – поручио је Стојковић.

Србија ће први пут као самостална земља играти на ЕУРО, а ривали у групи Г су Енглеска, Словенија и Данска.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести