Суперлига: Чарапани приземљили “голубове”

Фудбалери Спартак ЖК после добрих резултата у финишу сезоне овога пута су се од својих навијача опростили поразом од доброг Напредка из Крушевца.
lopta_u_mrezi_1
Фото: Dnevnik.rs

Играло се отворено, борбено од самог почетка и погодак је пао већ у 10. минуту, када је Стевић добро опалио искоса са 12 метара на гол Докића, а лопта ударила Видовића, променила правац и отишла у мрежу за 0:1. После гола Напредак је играо још боље, више нападао  и стално опседао гол Докића. У 20. минуту шанса за Спартак када је Денковић центрирао у шеснаестерцу гостујућег тима до Немање Николића, који је са седам метара главом шутирао преко пречке. После два минута  Марчић шутира са 18 метара, али голман Станковић крајњим напором избацује лопту у корнер. У 24. минуту поново шанса за Крушевљане, Спремо је добро центрирао до Мркића, који је са пет метара погодио пречку. У 30. минуту могло је бити 0:2 када су гости извели брз напад, шутирао је Мркић, али је  млади Докић одлично интервенисао. Марчић је имао најбољу шансу у надокнади првог полувремена да изједначи, али голман Станковић је био на месту.

У наставку Спартак креће ангажованије, али Напредак се не предаје. У 54. минуту Крушевљани су имали шанску преко резервисте Ђорића који са неколико метара шутирао, али опет Докић брани. У 65. минуту најбољи напад Спартака, покушао је капитен Немања Николић, шутирао је са 18 метара, али сигурни Станковић је то одбранио. У 80. минуту 2:0 за Напредак, Марко Мркић прошао је збуњену одбрану Спартака, ослободио се Урошевића и Текијашког и са неколико метара пласирао лопту у гол.

На овој утакмици тренер Спартака Владимир Гаћиновић је убацио неколико младих играча који конкуришу за први тим у првенству, али резултат се ни тада није променио.

Ст. Стојиљковић

Спартак ЖК - Напредак 0:2 (0:1)

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 200, судија: Манојловић (Ћуприја). Стрелци: Видовић у 10. (аутогол) и Мркић у 80. минуту. Жути картони: Николић, Мажић (Спартак), а Алексић, Ожеговић и Рашковић (Напредак).

СПАРТАК: Докић 7, Текијашки 6, Срећковић 6 (Килибарда 6), Вујановић 6 (Молнар 6), Денковић 7, Дунђерски (Хрстић 6), Урошевић 6,5, Марчић 6,5, Николић 7 (Мажић 6), Видовић 6,5, Ђурасовић 6,5 (Милић 6).

НАПРЕДАК: Станковић 7,5, Миловановић 7, Ожеговић 7, Мркић 8 (Андријачић 6), Алексић 7 (Ђорић 6,5), Мијић 7, Спремо 7, Стевић 7, Рашковић 6,5 (Маркоски 6), Десанчић 6,5 (Миљић 6), Чуковић 6,5 (Обрадовић 6).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести