Сјајна серија фудбалера Спартака ЖК настављена у Шапцу

После победа над Инђијом у гостима, а онда и над Партизаном на Градском стадиону у Суботици, фудбалери Спартака наставили су тријумфални низ и у Шапцу.
ФК Спартак ЖК/ Суботичани наставили ниску победа
Фото: ФК Спартак ЖК/ Суботичани наставили ниску победа

Савладали су “плави голубови” домаћу Мачву, убедљиво и сигурно, а коначних 4:1 потврдили су да Суботичани поново стварају екипу за високе домете у новој сезони.

- Одлично смо одиграли првих 45 минута у Шапцу, држали баш све конце игре у рукама и могли смо до одмора да стекнемо и већу предност од 2:0 - рекао је Владимир Гаћиновић, тренер Спартака. - Имали смо у стартној постави чак шест или седам такозваних бонус играча, дакле младића који стасавају и представљају будућност нашег клуба. Упркос томе, играли смо као да имамо много више искуства и било је лепо за гледање то како су дечаци користили указану прилику.

У наставку се домаћин ослободио, а Спартак се више повукао и чекао прилику из контранапада.

- Јесмо заиграли опрезније, тражећи простор за брзу транзицију. Домаћин је тада смањио нашу предност, претио и да изједначи, али нисмо се уплашили и до краја смо постигли још два гола, претворивши при крају победу у резултатски тријумф. Била нам је то трећа узастопна утакмица у којој смо освојили сва три бода, а томе ваља додати и тријумф над Војводином у Новом Саду, у генералној проби пред наставак Суперлиге. Види се да имамо доста материјала у младим играчима и сада нам преостаје још да пробамо у последњем колу да саваладамо и Напредак пред нашим гледаоцима, чиме бисмо изједначили клупски рекорд по броју бодова освојених у једној сезони. Пре две године имали смо их 49, сада смо на коти 46 и, са жељеним пленом против Крушевљана, стигли бисмо до заиста лепог остварења.

Пауза између два првенства биће веома кратка. За када сте предвидели почетак припрема?

- Највероватније ћемо с припрема да почнемо већ 27. јуна, пошто од 2. до 14. јула идемо на базични део рада на Златибору. Пре тога, у плану нам је да одиграмо два пријатељска сусрета, прво с Радничким у Сомбору, а онда и на отварању стадиона у Сегедину. На планинској лепотици Србије заказали смо већ шест контролних утакмица, у којима ћемо, колико ми је познато, играти с Партизаном, екипом Младости из Лучана, Пролетером, Златибором... Могуће је да списку додамо још који сусрет, јер волим да и наши играчи из Б тима имају одговарајућу минутажу у ногама.

Планирате ли током лета освежења у екипи?

- Видећемо шта је то што нам недостаје и у складу с потребама ћемо да реагујемо. Већ дуже време млађи првотимци налазе се у својеврсном ситу, намера нам је да ваљано проценимо ко може да постане носилац игре у Спартаку и срећан сам што видим да “штофа” и те како имамо. Тешко је, с друге стране, поверовати да би Немања Николић могао да остане у Суботици, јер је под уговором с Партизаном, игра јако добро и претпостављам да ће црно-бели желети да га врате. Очекујемо повратак Шимуре с опоравка у Јапану, а потражићемо још нека решења, наравно, ту није реч о већ афирмисаним фудбалерима, како бисмо попунили састав - додао је Владимир Гаћиновић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести