СУПЕРЛИГА Реми (ни)је задовољио обе стране новосадског фудбалског дербија

По правим поларним условима некако је одигран градски суперлигашки дерби између фудбалера Војводине и Пролетера.
S utakmice na „Karađorđu”  Foto: J. Grlić
Фото: С утакмице на „Карађорђу”  Фото: Ј. Грлић

Утакмица је завршена без голова, иако је прилика било на обе стране, а виђена је права рововска битка, у којој је било тешко размишљати о некаквој лепршавој и лепој представи. Сусрет је почео на температури од -3 степена, завршен је када се жива у термометру спустила чак 6 степени испод нуле, па играчима обе екипе ваља исказати максимално поштовање на великој вољи и жељи да некако стигну до читавог плена. Међутим, (пре)хладно време и очајан терен то нису допустили ни једном тиму, па се, иако је домаћин био за нијансу бољи и конкретнији, реми наметнуо као најреалнији исход.

Утакмица је почела сат времена после термина за који је била заказана, јер су људи који су чистили терен од снега завршавали посао када су се играчи већ увелико загревали. Због тога су аплаузом малобројне публике награђени били сви они који су омогућили да до сусрета на крају дође, а овом приликом истаћи ћемо да је у великом послу учествовало око 80 људи које је ангажовала Омладинска задруга Слога из Новог Сада, као и Омладинска школа ФК Војводина и навијачи црвено-белих.

Иако су бодови били обострани циљ, заиста је тешко било контролисати лопту на терену “Карађорђа”. Војводина је кренула нешто ангажованије, али је у 5. минуту ударац Нешковића у ближи угао зауставио голман Владан Елесин. Доста се обострано трчало, али је прва следећа права прилика уследила тек у 21. минуту, када је Месаровић извео слободњак са 20 метара, али је чувар мреже екипе са Слане баре добро реаговао. Правих прилика ни на једној страни више није било до одласка на велики одмор.


Награда Роцкову

Клуб пријатеља ФК Војводина, који ових дана прославља 81 годину од оснивања, установио је награду за најбољег играча црвено-белих у календарској години. Прво овакво признање добио је голман Емил Роцков, којем су дарове уручили најмлађи чланови Клуба пријатеља.


Лед и хладноћа све више су стезали Нови Сад, чинећи услове за фудбал готово немогућим. Ипак, у наставку смо пратили бољу и занимљивију игру, а већ у 47. минуту могла је Воша да стекне предност када је, после контре, Никола Гајић избио пред голмана Елесина, урадио све фудбалски и шутирао, али је голаман гостију одлично осујетио тај покушај. Није се Пролетер бранио, напротив, У 52. минуту фино је шутирао с више од 20 метара млади Срђан Шћепановић, али је овога пута Роцков добро интервенисао.

Већ у следећем нападу, пао је у шеснаестерцу Пролетера Дамјан Гојков, понадали су се црвено-бели пеналу, али је арбитар Пипер притрчао и жутим картоном казнио омаленог нападача Воше - због симулирања. Десетак минута потом, после контранапада у великој прилици нашао се гостујући нападач Милан Миросављев, који је оклевао, а то је искористио Даниел Граовац, уклизао и отклонио опасност. Искусни плејмејкер Војводине Милан Ђурић два пута је неуспешно пробао да из слободних удараца матира Елесина, а у 83. минуту, после лепе акције у којој су учествовали управо Ђурић и Гајић, у шанси се нашао Гојков, шутирао, а голман тима са Слане баре потврдио да је израстао у најбољег актера дербија.

У наставку, капитен Пролетера Немања Човић зарадио је други жути, односно црвени картон после старта над Лазаревићем, али у преосталом времену Војводина није то успела да материјализује и утакмица је завршена без голова и победника.

А. Предојевић

Војводина–Пролетер 0:0

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 400, судија: Пипер (Чачак). Жути картони: Гојков и Месаровић (Војводина), а Човић и Букорац (Пролетер). Црвени картон: Човић (Пролетер) у 84. минуту.

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лазаревић 7, Граовац 7, Саничанин 7, Антић 7, Ђурић 7, Милојевић 7, Гојков 7, Месаровић 6,5 (Ђуричин), Нешковић 7 (Бједов), Гајић 7.

ПРОЛЕТЕР: Елесин 8, Танасин 7, Митровић 7, Андрејевић 7,  Ламбулић 7, Чоловић 7 (Раденовић), Букорац 7, Човић 6,5, Шћепановић 7 (Новаковић), Миросављев 7 (Вукобратовић), Вујаклија 6,5.

 

ИЗЈАВЕ ПОСЛЕ УТАКМИЦЕ: Најправеднији исход

Обојица тренера - Драган Радојичић и Радован Кривокапић изразили су велико поштовање према учинку радника који су очистили терен и омогућили да се сусрет одигра.

- Веома је тешко било играчима да играју по оваквом времену и на тешком терену - рекао је Радојичић. - Видело се да обе екипе желе да освоје сва три бода и у тај наум су уложили максимални напор. Уплашио сам се при крају, тачније када је Човић добио други жути картон, да не будемо због тога кажњени, али је утакмица, када се све сабере, завршена реалним исходом. На пролеће очекујем још боље игре нашег тима, а Војводини желим да се врати на позиције које јој и припадају.

Радован Кривокапић је на месту шефа струке Војводине остварио скор од једне победе и три ремија. 

- Старије колеге увек су ми говориле да је, ако већ не можеш да победиш, онда најважније да утакмицу не изгубиш - додао је Кривокапић.  - Били смо ближи победи, имали смо, посебно у другом полувремену, неколико прилика, али нисмо погодили циљ. Сада нам остаје да се добро одморимо и припремимо да на пролеће остваримо много боље резултате и поправимо пласман. Езе није наступио због повреде скочног зглоба, док Арсића у саставу није било мојом одлуком.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести