СУПЕРЛИГА Зоговић одбранио пенал

И поред лоших услова за игру у Сурдулици је виђена добра фудбалска престава. Домаћи су за нијансу били бољи и заслужено славили.
 Golman Bačke Bojan Zogović Foto: Dnevnik.rs
Фото: Голман Бачке Бојан Зоговић Фото: Дневник.рс

Радник је у раној фази игри постигао гол. У 10. минуту Зоран Даноски успешно је умакао одбрани Бачке, ушао је у казнени простор гостију и упослио Игора Златановића, млади репрезентативац плаво-белих успео је да између два играча Бачке пошаље лопту на право место.

На истеку 14. минута гости из Бачке Паланке искористли су непажњу домаће одбране и преко Мићића изједначили резултат.

Пет минута касније македонац у редовима Радника Зоран Даноски два пута је преварио Костића и када је ушао у шеснаестерац одбрамбени фудбалер Бачке га је непрописно зауставио. Пенал је извео Игор Златановић, и то слабо, Бојан Зоговић је прочитао његову намеру и одбранио шут.


Ђорђевић: Одиграли смо добар меч

По завршетку утакмице тренер ОФК Бачке, Драган Ђорђевић на конференцију за штампу је рекао:-Очекивали смо овакав меч. Утакмица је била динамична и борбена. Били смо ослабљени али смо и солидно одиграли, играчи су дали све од себе да дођу до повољноог резултата, честитам за игру и понашању на терену. Домаћин је заслужено победио.

Шеф стручног штаба сурдуличког суперлигаша, Милан Милановић је био расположен после ове победе:- Фудбалски услови су били тешки за игру али и поред тога мислим да су играчи дали све од себе да забележе нову победу у чему су и успели. У задњих 15. минута пали смо у трчању и дозволили гостима да нам озбиљно прете. Задовољан сам игром и резултатом. 


Мало касније ови пенал за Сурдуличане, овог пута Бајић је са леђа оборио Даноског,а Милан Стојановић је са беле тачке био сигуран.

У 51. минуту домаћи су постигли и трећи гол. Кобан по одбрани гостију био је Зоран Даноски који је пробио по левој страни, нанизао је неколико играча Бачке ушао у казнени простор, шутирао прецизно у леву страну и преварио Зоговића. У 61. минути гости су имали добру прилику, гол, Ђорић је шутирао са ивице шеснаестерца али лопта је отишла крај леве стативе. Бачкопаланчани се нису предавали жарко су желели да постигну још који гол што им је и успело у 70. минуту. Грабеж је погодио мрежу и утакмицу ставио у резултатску неизвесност.

Малобројни гледаоци задовољно су напустили трибине Градског стадиона јер су видели добру игру важну победу њихових љубимаца.

С. Ж.

Радник - Бачка 3:2 (2:1)

СУРДУЛИЦА: Градски стадион, гледалаца:200. Судија:Ђорђић (Београд), стрелци:  Златановић у 10. М. Стојановић у 38. (пенал) и Даноски у 51. за Радник, а Мићић у 15. Грабеж у 70. минуту за Бачку. Жути картони: Ристовић (Радник), Којић, Чековић, Живковић ( Бачка).

РАДНИК: Васиљевић 7, Ђорђевић 7, Жарковић 7 (Миловановић), Павловић 7, Даноски 8 (Ристовић), Младеновић 7, Пантелић 7 (Ф. Стојановић), Станисављевић 7, М.Стојановић 7, Керемех 7, Златановић 7.

БАЧКА: Зоговић 7, Костић 7, Илић 6,5 (Шуберт 6,5) , Живковић 6 (Арсић 6,5), Мићић 7, Ђорић 7, М.Пантелић 7, Бајић 7, Грабеж 7, Којић 6,5 ( И. Пантелић), Чековић 7.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести