Све осим Вошине победе у Шапцу било би велико изненађење

У данашњу утакмицу с Мачвом у Шапцу фудбалери Војводине улазе као фаворити.
д
Фото: Ј. Грлић

Новосађани се тренутно налазе на трећем месту суперлигашке табеле, боре се за излазак на европску сцену, па је некако логично да би у дуелу с последњепласираним саставом, иако га играју у гостима, све осим њихове победе било изненађење. У животу увек постоји оно обавезно “али” и кристално је јасно да ће црвено-бели морати да уложе максимум знања и могућности како би жељу реализовали и добили шабачки тим. Екипа коју предводи тренер Драган Аничић сигурно се неће унапред предати, јер још увек постоји шанса да избори опстанак, па јој је свака утакмица практично квалификациона. У таквом расположењу, осокољени ремијем који су остварили против Чукаричког, играчи Мачве ући ће у сусрет с Вошом и ваља очекивати занимљиву утакмицу.

- Знамо јако добро колико незгодан домаћин уме да буде шабачки тим и тако смо се припремили за окршај – рекао је помоћни тренер Драган Шарац. - Не бежимо од улоге фаворита, напротив, али ће играчи морати да буду веома опрезни и да не дозволе Мачви да наметне свој стил игре. Наш ривал је у сусрету с Чукаричким показао да се налази у успону форме, одиграо је тај дуел у егалу и шансе да победе имале се обе екипе. То нас опомиње, мада верујем да ћемо, после осцилација у игри које смо испољили у последње време, управо од ове утакмице кренути много боље и јаче у финиш јесењег дела такмичења. Важно нам је да у преосталих шест утакмица освојимо што више бодова и створимо залиху пред пролећни део сезоне.

Знамо јако добро колико незгодан домаћин уме да буде шабачки тим и тако смо се припремили за окршај. Не бежимо од улоге фаворита, напротив,  али ће играчи морати да буду веома опрезни и да не дозволе Мачви да наметне свој стил игре (Драган Шарац)

Право наступа у Шапцу нема Марко Ђуришић због картона, а још један играч вечерас неће конкурисати за састав.

- Ђорђе Ђурић се пожалио на повреду, тако да на њега нећемо моћи да рачунамо. Сви остали првотимци налазе се у комбинацији за почетну поставу, а остаје да видимо коме ће тренер Лалатовић указати поверење. Оптимисти смо и желимо да се у Нови Сад вратимо с читавим пленом - додао је Шарац.

У утакмици 1. кола, одиграној 20. јула у Бачкој Паланци, Новосађани су савладали Мачву резултатом 3:1. Двостуки стрелац у том сусрету био је Бојан Матић, док је трећи погодак постигао Миодраг Гемовић, дакле двојица играча који су некада носили дрес шабачког суперлигаша.


Шегрт дели правду

Вечерашњи дуел Мачва - Војводина судиће Јован Шегрт из Београда, а помагаће му Милован Ристић из Београда и Далибор Ђурђевић из Крушевца. Занимљиво је да је Шегрт у овој сезони делио правду и на утакмици 7. кола између Војводине и Црвене звезде (1:2) на “Карађорђу” и да том приликом није показао ни један жути картон играчима новосадске екипе, што је био једини сусрет у овом првенству у којем су играчи Воше прошли без јавних опомена.


- Лепо је сећање на ту утакмицу, а сада пред собом имамо обавезу да опет освојимо три бода у дуелу с истим ривалом. Мачва је у међувремену променила тренера, па је Дарка Тешовића на клупи  наследио Драган Аничић, док је у играчком кадру једина промена та што је стигао дефанзивни везни Лазар Ивић. Без обзира на то и упркос чињеници да се наш ривал лагано подиже и да ће учинити све не би ли и нас изненадио, верујем да ћемо доказати квалитет и радовати се новој победи – поручио је Матић.

Иако је почетак утакмице најављиван за два сата послеподне, тај термин је промењен, па ће дуел у Шапцу почети у 18 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести