Свима у ФК Партизан смањене плате за 50 одсто

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Партизан званично је саопштио да је донео одлуку да ће у тромесечном периоду свим професионалним фудбалерима првог тима, члановима стручног штаба и члановима менаџмента клуба плате бити умањене за 50 одсто.
fk partizan
Фото: FK Partizan

ФК Партизан користи ову прилику да укаже на неопходност доношења и изрицања мера којима настоји да, у времену пандемије вируса САРС 2 КОВ 19, те уведеног ванредног стања у Републици Србији истакне солидарност и најадекватније превазилажење предстојеће финансијске кризе. Како је реално очекивати да ће се ванредно стање укинути тек у другој половини маја а фудбалска првенства наставити током јуна месеца, то је јасно да се међусобна права и обавезе измеду клубова (послодаваца) и професионалних фудбалера (запослених) не могу остваривати као у периоду редовног стања, стоји у саопштењу клуба из Хумске.

Додаје се да је на основу препоруке ФИФА, Мишљења Министарства омладине и спорта Репубике Србије и .цланова 116. и 117. Закона о раду Републике Србије а у вези са цл. 137. Закона о облигационим односима, ФК Партизан је, на својој седници Управног одбора, једногласно закључио:

Управни одбор ФК Партизан, уз сагласност шефа струцног штаба, доноси одлуку да се у тромесечном периоду свим професионалним фудбалерима првог тима, члановима стручног штаба и члановима менаџмента клуба, одређује умањење уговорених месечних примања за 50 процената, стоји у саопштењу црно-белих

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести