ТСЦ СПРЕМАН ЗА ДЕРБИ СА ЗВЕЗДОМ: Оптимисти, упркос проблемима

Фудбалери ТСЦ-а отворили су пролећни део сезоне нанизавши три победе, чиме су се учврстили на трећем месту на табели Суперлиге.
fudbal
Фото: ФК ТСЦ

Између осталог и због тога, дерби сусрет с Црвеном звездом који се игра данас (субота – 16) на ТСЦ арени, дочекују у добром расположењу, упркос проблемима с картонима и повредама.

Због четири жута картона тренер Жарко Лазетић неће моћи да рачуна на стуб одбране, Немању Стојића, ван строја је и искусни Милош Цветковић, који је у последњем минуту утакмице са Железничаром, истегао лигаменте, мале су шансе да се опораве болесни Влалукин и Шош, а од раније повређени су Ђорђевић и Ћалушић.

Међутим, упркос свему, Бачкотополчани су оптимисти уочи дуела с црвено-белима.

– Имали смо два добра дефанзивна тренинга, што је веома важно пред утакмицу са Звездом. Верујем да ћемо се успешно бранити, али, пре свега, наша жеља је да нападамо, имамо већи посед лопте и да наметнемо нашу игру. Против актуелног првака то је увек компликованије и с одређеном нервозом, али се надам да нас пун стадион и значај утакмице неће спутати, већ додатно мотивисати да покажемо све најбоље што знамо – истакао је тренер ТСЦ-а Жарко Лазетић.         

Млади голман Вељко Илић, који у наставку првенства брани сјајно, сложио се с размишљањем да је квалитет противника неоспоран и да неће бити лако супротставити му се.

 - Свака утакмица коју смо одиграли са Звездом била је узбудљива и успевали смо да парирамо екипи из Београда. Надам се да ће тако бити и у овом сусрету. Меч ће, и психички и физички, бити веома захтеван, али даћемо све од себе да изборимо што бољи резултат - додао је Илић.

Г. Ковач


Шампион зна рецепт

Црвена звезда одлази на гостовање ТСЦ-у у Бачкој Тополи, а занимљива је чињеница да је први сусрет између два клуба одигран 2018. године и да је и тада на клупи Београђана био тренер Владан Милојевић.

У том, за данашњег домаћина историјском куп сусрету на стадиону "Рајко Митић", његови ученици убедљиво су славили резултатом 4:1. Од играча који су наступали у том дуелу, шест година касније, Милојевић може да рачуна једино на голмана Поповића.

До сада су Бачкотополчани и Београђани одмерили снаге 14 пута, а статистика је на страни вишеструког шампиона Србије. Црвено-бели су  победили на 11 утакмица, два сусрета завршена су нерешеним резултатом, а само једном бољи је био ТСЦ, уз гол-разлику 40:11 за Звезду. То јасно сведочи о томе да тим из престонице Србије има "рецепт" за успехе против екипе са севера Бачке.

А. П.


 
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести