У дербију Војводина гостује код Партизана - Човић: Идемо да се надигравамо

Пауза због обавеза фудбалских репрезентативних селекција је завршена, а најзанимљиви дуел 17. кола Суперлиге Србије игра се данас у Београду, где ће снаге да одмере екипе Партизана и Војводине.
vosa vs partizan
Фото: Немења Човић водиће нове битке са дефанзивцима Партизана, фото: Ј. Грлић

После сусрета с Црвеном звездом на “Карађорђу” у прошлом колу, екипу тренера Славољуба Ђорђевића очекује нови дерби. Улога фаворита на страни је црно-белих, али Новосађани најављују да ће да покушају да изненаде лидера на табели и докажу да им је форма у константном успону. Биће то, наравно, веома тежак задатак за црвено-беле, али се они уздају у добар рад који је за њима у претходном периоду, као и велики мотив који ће имати у утакмици с тренутно најбољим тимом у нашој земљи.

Подсећања ради, у првом делу је Партизан доста лако тријумфовао (2:0) у Новом Саду, када је, головима Бибарса Натхоа, стигао до сва три бода.

– Ушли смо мало слабије у првенство, али смо, с протоком времена, ухватили жељени ритам – нагласио је Човић, који се враћа у екипу, заједно с Новицом Максимовићем, после суспензије због четири жута картона. - Да смо имали мало више спортске среће у неким сусретима, можда смо могли да имамо и који бод приде, али не треба да жалимо, јер сам сигуран да ће нам се то вратити у неком наредном сусрету.


Лазар Лукић на центру

БЕОГРАД: Стадион Партизана, капацитет 25.000 судија: Лукић Београд), почетак 15.45 сати.

ВОЈВОДИНА: Н. Симић – Јеличић, Ковачевић, Стевановић, Деветак – Максимовић, Топић (Буснић) – Вукадиновић, В. Симић, Човић – Бастајић (Зукић).

ПАРТИЗАН: Поповић, Живковић, Урошевић, Вујачић, Саничанин, Јојић, Здјелар, Марковић, Павловић, Пантић, Рикардо.


Војводина се тренутно налази, уз утакмицу мање, на четвртом месту на табели, што одговара позицији коју је желела и која јој гарантује пласман у квалификације за Лигу конференције. Знатно подмлађени, али и измењени тим црвено-белих за сада остварује  примарни такмичарски циљ, а жеља му је да у истом стилу и настави..

– Сусрет с Црвеном звездом смо добро одиграли и само нам је мало недостајало па да извучемо позитиван резултат. С истим начином размишљања идемо данас и у Београд, јер нам је намера да се надигравамо с црно-белима. Зато очекујем добру утакмицу, “парни ваљак” је одлична екипа, али не сумњам ни у моје другове.

Присетио се Човић и првог, новосадског дуела два тима.

– У тој утакмици баш и нисмо били у неком посебном ритму. Претходило јој је гостовање у Литванији, у квалификацијама за Лигу конференције, а пре ње смо имали и захтевно гостовање Црвеној звезди. Тада смо се много потрошили, како на емотивном, тако и на физичком плану. Данас очекујем другачији сусрет. Видим да је Партизан ослабљен и да за њега, барем по најавама, неће играти неколицина фудбалера, иако то никад  не може са сигурношћу да се зна, пошто ствари могу да се промене у последњи час. У сваком случају, биће то тежак дуел за нас, али је сигурно и то да у Београд не идемо спуштеног гарда – поручио је Немања Човић.

Новосађани неће моћи да рачунају на повређеног десног бека Марка Бјековића, за којег је, по речима тренера Ђорђевића, овај део сезоне већ завршен. Очекује се да ће на његовом месту поново да заигра млади Игор Јеличић, а шеф струке старијег суперлигаша из Српске Атине још увек има одређене ситније дилеме када је стартна постава у питању.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести