Убедљив пораз Војводине од Муре за размишљање и наук

Ух... Није ни мало пријатно када трећепласирани тим у Суперлиги Србије и актуелни освајач Купа наше земље изгуби с 1:5, а још је теже извештавати с такве утакмице.
i
Фото: Ј. Грлић

Војводини се десио дебакл у дуелу с трећепласираном екипом из Словеније, примили су Новосађани чак пет голова, док је екипа Муре показала да прати трендове у савременом фудбалу и била је много бољи ривал. Да ли баш толико колико показује коначни резултат, тешко је да се оцени, али је чета из Мурске Соботе нанела Воши један од тежих пораза у последњих неколико година. Срећом, реч је о тренинг утакмици, простора и времена да се све уочене слабости има и потпуно је сигурно да ће тренер „старе даме“ Ненад Лалатовић и његови сарадници имати шта да кажу својим ученицима. Треба нагласити да су Новосађани наступили без репрезентативаца Србије Стојковића, Вукадиновића и Човића, као и без члана селекције БиХ Саничанина, али све то мала је и недовољна утеха за све онима којима су црвена и бела боја при срцу.

Да је, а није, Дејан Зукић у 57. секунду дуела постигао гол из стопостотне шансе, ко зна у ком би правцу сусрет отишао. Уместо да поведу, како то у фудбалу обично бива, стигла је казна у 10. минуту, када је мрежу Николе Симића, код којег се и те како осетила несигурност после дуже паузе, погодио Бобичанец. Голу је претходила грешка на средини терена Деветка, коју је Мура добро наплатила. Могао је Вељко Симић у 24. минуту да поравна, да би успела да изједначи у 30. минуту, после корнера Дринчића и одличног скока и додавања Зукића ка Бралићу. Нажалост, Словенци су, већ три минута касније, поново стигли до предности. Лошу поставку и комуникацију у одбрани црвено-белих, уз наклоност и спортске среће, искористио је Марушко и на семафору је стајао резултат 1:2. А онда је Зукић у 39. минуту постигао леп гол главом, порадовали су се Лалатовићеви ученици, да би помоћна судиница на десној страни терена, девојка по имену Езлен Балкич, на изненађење свих подигла заставицу и сигнализирала офсајд.


Саничанин није играо

Помало изненађујуће деловало је то што на терену јуче нисмо видели Синишу Саничанина.

Он је пратио сусрет у „цивилки“ и није био у конкуренцији за тим.

- Саничанин је на путу да пронађе инострани ангажман и нисмо желели да се евентуално повреди – објаснио је Лалатовић. – У договору с управом клуба, одлучили смо се на такав потез, а, уколико не оде, а не продужи уговор с Војводином, на њега нећемо рачунати ни на пролеће.


Фото: Ј. Грлић

Допутовао Видаковић

У четвртак увече, у хотел „Сусеси“ у Белеку, допутовао је млади голман Војводине Милан Видаковић (17). Овај чувар мреже омладинске екипе „старе даме“ добио је позив од стручног да се прикључи сениорској екипи црвено-белих, након што су повредили Горан Вуклиш и искусни Жељко Бркић, који тренутно не могу да вежбају са саиграчима. Због самог процеса рада, Видаковић се прикључио Николи Симићу и Немањи Тороману и ставио на располагање тренеру Милану Јованићу, па ће имати прилику да са првотимцима одради други део припрема.

Без икакве сумње, то ће му умногоме помоћи на путу сазревања и стицања драгоценог искуства.


Елем, после тога је на терену постојао углавном само један тим, Мура је доминирала и кола екипе из Новог Сада кренула су низбрдо. У првом минуту наставка Ципот је повисио вођство Словенаца, у 66. минуту нову грешку одбране наше екипе казнио је Траунер, да би, два минута пре завршетка, Марош поставио коначних 1:5. У међувремену, играо се тада 79. минут, могла је Војводина да смањи резултат на 2:4, када је у казненом простору био оборен млади Урош Кабић. Искусни повратник и најбољи стрелац Новосађана Петар Бојић је с беле тачке додуше преварио голмана Душана Ђерђека, али је погодио само стативу.

- Овако нешто није могло да се очекује, али све то је фудбал – рекао је по завршетку сусрета Ненад Лалатовић. – У питању су припремне утакмице и видело се да су наши играчи много тешки и уморни, једва су ходали по терену, док је Мура била много свежија, јер је тек допутовала у Турску. Ривал је био много бржи, а ми, код резултата 0:0, нисмо реализовали две „мртве шансе“. За разлику од нас, словеначки тим је постигао пет голова, ми смо кумовали приликом постизања његова четири поготка. После смо промашили и пенал и још неколико одличних прилика, али, добро, немам шта да замерим мојим играчима, осим неких ствари које су, ипак, само за нас и за свлачионицу. Словенци су имали бољи приступ сусрету, нама није ишло, Зукићу је, по мени, поништен потпуно регулатни гол, промашили смо касније и пенал, а битно је да нам се нико није повредио и да се што боље спремимо за наставак првенства. Знао сам да ће нас стићи умор, додуше не и када ће нам се то десити, али нисам желео да спуштам интензитет рада на тренинзима. У наставку је у постави било неколико младих играча, али не може наш тим да трпи ту младост, а да буде на жељеном нивоу. Осетио се изостанак репрезентативаца, Дринчић је морао да игра задњег везног, а то није његова позиција, али је државни тим изнад свих нас. Љут јесам, али не толико, јер боље је да овакве грешке и партију пружимо у припремном периоду, него да нам се то догоди у првенству. Углавном, није смак света и већ у наредном сусрету бићемо много бољи.

Војводина – Мура 1:5 (1:2)

БЕЛЕК: Игралиште у ФЦ „Сусеси“, гледалаца: 50, судија: Баран Асран (Турска). Стрелци: Бралић у 30. за Војводину, а Бобичанец у 10, Марушко у 33, К. Ципот у 46, Траунер у 66. и Марош у 88. минуту за Муру. Жути картон: Коус (Мура).

ВОЈВОДИНА: Н. Симић, Андрић, Бралић, Деветак, Ђорђевић, Дринчић, Зукић, Младеновић, В. Симић, Гемовић, Мркаић. Играли су још: Тороман, Бојић, Милетић, Ковачевић, Мајсторовић, Ђурић, Новевски, Кабић и Бјековић.

МУРА: Залокар, Коус, Марушко, Горенц, Коси, Оуро, Хорват, Клепач, Бобичанец, Штракл, К.Ципот. Играли су још: Ђерђек, Карничик, Траунер, Ловрић, Фуцко, Коутер, Антолин, Ђурак, Т. Ципот, Филиповић, Марош.

А. Предојевић


Косановић: Добро је да се овако нешто деси на припремама

Спортски директор Војводине Милан Косановић пажљиво је пратио дешавања на терену у сусрету с Муром, а онда је изнео своје виђење убедљивог пораза.

- Иако је утакмица завршена резултатом који нам никако не иде у корист, добро је што нам се то десило на припремама – оценио је Косановић. – После две промашене стопостотне шансе Зукића и Симића, све се дешавало онако како не треба. Видело се да је Мура свежија, хитрија и спремнија, док се ми налазимо у периоду најтежег и најжешћег рада. Била је приметна исцрпљеност наших играча, а то се потврдило и кроз промашени Бојићев пенал. Овај пораз, међутим, не може да поквари слику о укупном учинку фудбалера на припремама и сигуран сам да ће утицати на то да у наредним проверама будемо много бољи, да покажемо право форму и да на дуел с Муром гледамо као на ружну прошлост.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести