Велико изненађење у претколу Купа Србије: Руменчани бољи од прволигаша Земуна

Фудбалери војвођанског лигаша Јединства приредили су још једно изненађење у Куп такмичењу, савладали су фантастичном игром, посебно у првом полувремену, прволигаша Земуна и пласирали се међу 32 екипе у најмасовнијем такмичењу.
rumenka
Фото: Детаљ са утакмице Јединство – Земун, фото: Приватна архива

Силно су почели домаћи  и из првог напада дошли су до вођства, а стрелац је био Гаџић, који  је прецизним ударцем погодио мрежу. Неколико минута касније, након акције Штефека и дуплог паса са Митровићем,  Гаџић је поново сместио лопту у мрежу гостију. Две шансе да повећа резултат имао је Милан Грубовић, али је голман Давидовић добро реаговао. Праву мајсторију извео је Милош Тришић, у 22. минуту, из слободног ударца, погодио је саме рашље иза голамана Земуна. Тек у финишу првог полувремена гости су припретили и успели да  смање резултат, а стрелац је  био Црномут.

У наставку је прву прилику, после продора Зирића, имао Митровић, али је шутирао преко гола. Но, домаћин није одустајао од напада и ускоро је постигао и четвти гол. На одбијену лопту у казненом простору гостију натрчао је резервиста Александар Рајак и био је прецизан за 4 :1. До краја меча  гости су имали шансе да смање резултат, није им то пошло за руком , па су играчи Јединства прославили велику победу и пласман у наредни крук Куп такмичења.

Овом победом Руменчани су остварили један од највећих клупских успеха и заиста је права штета што није било публике да ужива у сјајуној партији домаћих фудбалера.

М. Поповић

Јединство - Земун 4:1 (3:1)

РУМЕНКА: Игралиште Јединства, без гледалаца, судија: Панчић (Сомбор).  Стрелци: Гаџић у 1. и 6. Тришић у 22. и Рајак у 52. за Јединство, а Црномут у 41. минуту за Земун. Жути картони: Стојановић (Јединство), Њамцуловић, Ђаловић (Земун).

ЈЕДИНСТВО: Глишић 7, Штефек (Сиљановски 7,5), Стојановић 7,5, Ђекић 7,5 (Радин), Зирић 8, Гаџић 8 (Илијин), Грубовић 7 (Рајак 7,5), Митровић 7,5, Скоко 8, Тришић 8 (Берић 7), Заов 8.

ЗЕМУН: Давидовић 6, Јовановић 6 (Лазаревић 6), Стевановић 6,5, Кузмановић 6 (Аврић 6,5), Њамцуловић 6 (Петровић 6,5), Стокић 6 (Туркуљ 6,5), Мијаиловић 6, Павловић 6,5, Крижан 6 (Тодоровић), Ђаловић 7, Црномут 7.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести