Војводина и Спартак играју генералку пред наставак сезоне

У данима следећег викенда наставиће се фудбалска сезона у Суперлиги и Првој лиги Србије, а од почетка маја најбоље овдашње екипе припремају се за финиш првенства.
в
Фото: Ј. Грлић

Међу њима су и војвођански тимови Војводине и Спартака из Суботице, који ће данас, у међусобном окршају у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, одрадити генералну пробу. По правилу, те утакмице увек доносе обострано ква­литетну игру, па је несумњиво да ће шефови стручних штабова - Ненад Лалатовић и Владимир Гаћиновић - имати прилику да увиде добре и мање добре стране у наступима својих ученика и следећу седмицу искористе да недостатке исправе.

Што се Воше тиче, ова екипа до сада је већ одрадила две незваничне провере у дуелима с прволигашима Кабелом и Бачком из Бачке Па­ланке, у којима није било по­бедника. Оба сусрета завр­ше­на су идентичним резултатом 1:1, Лалатовић је шансу пружио већем броју фудбалера, а по 45 минута на терену одрадиле су две различите поставе црвено-белих. Данас ће, како сазнајемо, ситуација бити другачија, па ће екипа која буде почела сусрет играти 70 минута, док ће момци који с клупе буду ушли у игру, имати по 20 минута да покажу шта знају.

Пред тренутно трећепласираним саставом на табели Суперлиге налазе се два изузетно важне такмичарске утакмице, пошто у петак, 29. маја, на “Карађорђу”, у дербију кола, Војводина дочекује екипу Чу­каричког, а само четири дана касније Никола Дринчић и његови саиграчи на истом месту ће бити домаћини тиму Младости из Лучана, у четвртфиналу Купа Србије. Због тога ће бити важно да, како на­глашавају у табору Новоса­ђана, у можда и најважније сусрете


Гледаоци (не)ће бити ускраћени

Данашњу проверу, нажа­лост, гледаоци неће моћи уживо да испрате, пошто улазак у ФЦ “Вујадин Бошков” за њих неће бити дозвољен, због здравствених мера које је препоручила влада Републике Србије. Исто правило ће важити и у преосталим так­мичарским дуелима, али ће они који могу да гледају ТВ канал Аренаспорт, ипак моћи да виде све дуеле 27. кола у преносима.


у сезони, уђу максимално спремни и на делу покажу како имају и квалитет и потенцијал да “појуре” Партизан на другом месту у првенству, али и да крену у јуриш ка жељеном победничком трофеју у Купу Србије.

У данашњој генералки у Ветернику, стручни штаб Војводине неће моћи да рачуна на све првотимце, пошто Богдан Младеновић и даље осећа бол у повређеном колену, док је ситуација с озледом пете Ђорђа Ђурића нешто повољнија, па би овај снажни фудбалер могао да добије прилику. Сви остали кандидати за тим, како сазнајемо, спремни су да наступе и покажу како њихова форма иде узлазном линијом и како ће дуел с “брђанима” из Београда дочекати у жељеној форми. Иза њих је период од 55 дана без такмичарских дуела, па ће сусрет с “плавим голубовима” из Суботице бити одлична прилика да покажу колико тога су одрадили током мини-припрема које се лагано ближе за­вр­шетку.

Занимљиво је да су се но­восадска “Стара дама” и Спартак састали и у последњој званичној утакмици пре прекида првенства и да је тада, на Градском стадиону у Суботици, резултат био 0:0. Сусрет Војводина - Спартак почиње у 17.30 часова.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести