Војводина у недељу са новим трилингом на Звезду

НОВИ САД: На стадиону “Карађорђе” у недељу од 19 часова Војводини гостује Црвена звезда, актуелни првак државе и екипа осокољена пласамном у Лигу шампиона.
в
Фото: Dnevnik.rs

То би требао да буде празник фудбала у Новом Саду, а са том констатацијом се слаже и тренер Новосађана Александар Веселиновић.

„Очекујем лепу утакмицу и прави фудбалски празник. Наша обавеза је да се великом ривалу достојно супродставимо, те да наставимо серију добрих резултата, с обзиром да смо у последње три итакмице освојили седам бодова и нисмо примили гол. У недељу морамо да будемо храбри и енегрични. Не сумњам да ће екипа таква и бити. Поновићу још једном да радим са групом сјајних момака који одлично тренирају и понашају се врло професионално. Жао ми је што неће бити наших навијача,  много ће нам недостајати, али пробаћемо да надоместимо и тај недостатак“, рекао је Веселиновић.


Улазнице 1.000 и 500 динара

Улазнице за западну трибину предстојећег дербија између Војводине  и Црвене звезде продаваће се на благајни стадиона „Карађорђе“ по цени од 1.000 динара. За симпатизере Црвене звезде резервисана је јужна трибина, за коју улазнице стају 500 динара. Због радова на оближњем тржном центру, источна трибина се неће отварати.


На конференцији за медије  званично су промовисана и тројица момака који су последњи стигли међу новосадске црвено – беле у овом прелазном року: Огњен Ђуричин, Дарко Бједов и Немања Ахчин, који су у конкуренцији за састав који ће се супродставити Звезди.


Постигнут договор - бојкота нема

Фудбалски клуб Војводина обавештава спортску јавност и љубитеље фудбала да је на последњем у низу састанака, којем су присуствовали представници свих органа и институција које учествују у организацији предстојећег дербија између Војводине и Црвене звезде, одлучено да ће стадион последњи напустити навијачи гостујућег тима, те да су из тог разлога навијачи Војводине одлучили да не бојкотују споменуту утакмицу, већ ће доћи на стадион како би пружили што већу подршку свом тиму.


„Драго м и је да  сам постао члан Војводине, надам се да ћу оправдати поверење и играчки даље напредовати. Што се предстојеће утакмице тиче, наше жеље и циљеви су јасни. У дресу бившег клуба Спартака дебитовао сам управо против Звезде и постигао гол, те и сада прижељкујем  исти сценарио“, рекао је Огњен Ђуричин.

Као и њихов нови клупски колега, Бједов и Ахчин су честитали Звезди на пласаману у Лигу шампиона, али и изразили наду у повољан резултат на недељном дербију, као и жељу да у наредном периоду пружају добре игре у дресу Војводине.

Д. Кнежић

Последњег дана прелазног рока: Срећковић у Воши, Зличић у Вождовцу

Последњег дана прелазног рока, Војводина и Вождовац обавили су размену играча: у Нови Сад је стигао Никола Срећковић, а пут главног града је отишао Лазар Зличић.

Срећковић је офанзивни везиста, има 22 године. Зличић, дете Војводине, никако није успевао да се устали у првој постави код тренера Веселиновића, а након што му се изјаловио трансфер у Холандију, отишао је на Вождовац. 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести