Воша без калкулација на Партизан

Било је током сезоне која се, приближава завршетку и много бољих партија од оне које су приказали у сусрету с Радником у Сурдулици (1:0), али су фудбалери Војводине, по неписаном правилу, остајали празних шака.
Radost igraca Vojvodine u Surdulici/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Радост Новосађана на стадиону у Сурдулици

Овог пута су “окренули плочу” и уздигнутих руку и уз песму вратили се с југа Србије. У недељу (од 17 часова) црвено-бели дочекују екипу Партизаном на стадиону “Карађорђе” и ако победе овериће пласман у плеј-оф, у случају ремија или пораза играће за опстанак.

У среду увече готово никада млађи састав Воше умео је да се суочи са свим тешкоћама. Играла је екипа из Новог Сада без Милана Ђурића, Вука Митошевића, Дамјана Гојкова, Огњена Ђуричина, Винсента Езеа и Секу Конеа, први пут се у стартној постави нашао 17-годишњи Дејан Зукић, а ту је био и тек нешто старији Михајло Нешковић. У одбрани је, заједно са саиграчима, конце вукао 20-годишњи Ранко Веселиновић, у финишу је у игру ушао и његов вршњак Младен Деветак. 


Позив навијачима

Већ сада је извесно да ће трибине стадиона “Карађорђе” бити значајно испуњеније за утакмицу с Партизаном у недељу. Сусрет, из угла Воше, у себи носи велики улог, а и иначе је реч о традиционалном дербију.

- Позивам све љубитеље фудбала и навијаче нашег клуба посебно, да буду уз наш млади тим и помогну нам да стигнемо до жељеног циља. Нека ставе настрану неке друге ствари, сада нам је њихова помоћ и те како потребна и важна - рекао је Кривокапић.

Бравурозни Роцков

У утакмици с Радником на голу Војводине бриљирао је капитен Емил Роцков. У неколико наврата бравурозним интервенцијама спречавао је домаћина да стигне до изједначења и с правом је понео епитет играча сусрета.

- Емил брани у стандардно одличној форми и, из утакмице у утакмицу, потврђује оно што одавно тврдим, а то је да је заслужио позив у репрезентацију Србије - јасан је био Кривокапић.


- Сви играчи који су добили шансу, али и они који се били на клупи, или, због суспензије, на трибинама, заслужују честитке - нагласио је Радован Кривокапић, шеф стручног штаба Војводине. - Извели смо веома младу екипу, али се она није уплашила одговорности, напротив. Веома добро су момци одрадили и дефанзивни и офанзивни део тактике, играјући онолико колико им је то било допуштено. Не бих улазио у даљу анализу тока догађаја у Сурдулици, јер бих тиме ризиковао да будем кажњен. Најважније је да смо циљ испунили, освојили, баш као што смо и желели, свих шест бодова из сусрета с Динамом и Радником, па сада у својим рукама држимо сопствену судбину.

Поглед на статистичке податке сведочи о доминацији Радника. Домаћин је извео чак 13 корнера, Воша ни један једини, имао је много више шутева на и ка голу, лопта је била углавном у његовом поседу...

- Све је то тачно. Упитаћу, међутим, шта смо ми то имали од неких наших квалитетнијих игара у којима смо стварали и промашивали прилике и на крају погнутих глава напуштали терен?  Ништа. Циљ оправдава средство, деловали смо као тим и сада нам у фокус долази кључна утакмица с Партизаном. Све остало постаје мање важно, једино што бих још једном искористио прилику да се захвалим Сурдуличанима на гостопримству.

Јуче су играчи новосадске “Старе даме” добили слободан дан, а већ данас одрадиће тренинг и тиме почети припрему за утакмицу с црно-белима.

- Касно смо допутовали у Нови Сад, па сам решио да играче одморим, али и наградим за две победе. Урадићемо анализу игре Партизана и убеђен сам да можемо да остваримо и трећи тријумф у низу, а тиме стигнемо до плеј-офа. Показали смо да умемо да се скупимо када нам је тешко и да остваримо оно што се договоримо. Мало је било оних који су веровали да можемо да стигнемо до свих шест бодова на прошла два гостовања, али сам веровао у то свим срцем, баш као и сви играчи које тренирам. У истом стилу и уз исту веру дочекаћемо црно-беле, поштујући их, као и име клуба чије боје бране, али и ценећи и себе саме.

У недељу, за Вошу у игри је једино победа, све остало, рекосмо, води је у борбу за опстанак.

- Немамо право ни на какве калкулације и тога смо свесни. Бићемо јачи за Ђурића, Митошевића и Гојкова, али и слабији због неиграња “пожутелог” Даниела Граовца. Иако је реч о одличном фудбалеру, поновићу да се може и мора без сваког. Имамо момака који ће моћи да одраде свој део посла и убеђен сам да ћемо то на делу и доказати - истакао је Радован Кривокапић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести