ВОША У БЕЛЕКУ Милетић слуша и учи од Дринчића

(Од нашег специјалног извештача)
1
Фото: J. Grlić

БЕЛЕК: Фудбалери Војводине у првој утакмици у Белеку остварили су реми у дуелу с Алтајем из Измира (1:1). Шеф струке Ненад Лалатовић шансу је пружио двема поставама. Представила су се два комплетна тима и утисак је да тренер може да буде задовољан, уз чињеницу да нису наступили најбољи стрелац Петар Бојић, млади Мирко Топићи и голман Горан Вуклиш.

- Иако у свакој утакмици желим да победим, резултат ми није био у првом плану – јасан је био Лалатовић. – Желим да видим како играчи реагују на тешке тренинге, како трче и боре се, јер  сам од оних тренера који теже ка томе да у саставу имају максимално спремне фудбалере. Задовољан сам оним што сам видео против Алтаја, идемо даље са реализацијом плана и програма.

На позицији задњег везног наступио је дебитант, омладинац Владимир Милетић (17), који је, након што је пребродио почетних десетак минута борбе с тремом, показао да на њега може озбиљно да се рачуна. У наставку су се на терену појавили и Урош Кабић (16) и Владан Новевски (18), пред којима је, наставе ли да се правилно развијају, лепа фудбалска будућност.


Радостан због младих

Пажљиво је утакмицу Војводине у Белеку пратио и председник клуба Драгољуб Самарџић. Имао је шта да види у дуелу црвено-белих с турским Алтајем из Измира, а по његовом завршетку замолили смо га да нам изнесе утиске.

- Била је то квалитетна утакмица и веома сам задовољан оним што сам видео – рекао је Самарџић. – Увек су прве утакмице на припремама најтеже, а поготово због тога што је у овој наступило 22 играча, дакле два тима. Уз то, наши фудбалери су на дан сусрета одрадили и тежак тренинг, а 24 сата пре тога имали су још два. Управо зато сам задовољан игром, с тим да су нам, наравно, интересантни млађи првотимци, пре свих Милетић, Новевски и Кабић. Показало се, на основу онога што су приказали, да се наша концепција све већег ослањања на младе показује као исправна и на том путу ћемо да останемо.

Одличан утисак  на председника оставио је и новајлија Вељко Симић.

- Вељко је проверен играч, вредан наше пуне пажње. Јасно је да ће бити огромно појачање, када га будемо упарили с брзим бочним играчима биће веома тешко ривалима да се одбране када будемо нападали– додао је Самарџић.


- Другачији су захтеви у сениорском тиму, брже се игра и требало ми је мало времена да се снађем – искрен је био Милетић. – Хвала богу, успео сам у томе и, после уводних минута, било је добро и задовољан сам како сам одиграо. Пуно ми значи то што ми је шеф Лалатовић пружио шансу у стартној постави и да играм заједно с искусним играчима у једној од најбољих екипа у нашој земљи. У везном реду био сам с Николом Дринчићем, великим фудбалером и човеком који је од мене старији читавих 19 година. Пре утакмице упознао ме је с одређеним захтевима које морам да испоштујем, како да се крећем и шта треба да радим. Задовољан сам дебијем и имам огроман мотив да тренирам још боље.

И млади десни бек Марко Бјековић нашао се међу првих 11 и одиграо је на високом нивоу првих 45 минута.

- Драго ми је што шеф верује у мене и трудим се да то поверење оправдам. Верујем да могу да се изборим за још већу минутажу на пролеће и борићу се свим силама да се то и догоди. Против Алтаја нисмо играли с пуно преузимања, већ је сваки играч имао стриктна задужења, па сам често улазио и у средину терена, што је захтевније, али и лепше – задовољан је Бјековић.

Јуче су фудбалери одрадили само један тренинг, на којем су се, кроз рад на снази и ножни тенис, заправо - опорављали. Једино искусни голман Жељко Бркић није био на њему, док су сви остали играчи без проблема испратили све захтеве чланова стручног штаба и кондиционих тренера Александра Јанковића и Саше Семередија. У уторак је нови тест, а ривал ће  бити украјинска екипа Зорје из Луганска, учесник Лиге Европе, која је смештена  у хотелу „Сусеси“. Како је Лалатовић најавио, и у овој утакмици ће наступити две екипе по 45 минута.

А. Предојевић

НИКОЛА СИМИЋ Борба за место у тиму

Голман Никола Симић паузирао је од 15. септембра до краја полусезоне, а заменио га је искусни Горан Вуклиш. Повреда је залечена па 24-годишњи чувар мреже поново конкутрише за најбољи састав. У дуелу с Алтајем био  је у стартној екипи и добро обавио посао.

Фото: J. Grlić

- Пукао ми је био лигамент лакта и пауза се одужила. Срећан сам и задовољан што сам се вратио у екипу и сада је на мени да свакодневно добро радим и доказујем се шефу стручног штаба. Недостају ми утакмице и због тога и служи припремни период, како бих што брже ушао у рутину и стекао неопхопходну сигурност. Симић је своју минутажу против Алатаја добро уискористио и најзаслужнији је што Турци нису повели.

- Та моја одбрана је обележила прво полувреме утакмице с Алтајем. Били смо бољи тим, али су они имали ту прилику и добро је што нису повели. Идемо даље, следи нам још пуно рада и велика борба за место у тиму – најавио је  Симић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести