ВРЕМЕ ЗА НАПЛАТУ ДУГОВА: Фудбалери Воше у среду са Чукаричким у четвртфиналу Купа Србије

Са збиром непријатних искустава у сусретима са Чукаричким иза себе, фудбалерима Војводине у среду, на путу ка завршници такмичења у Купу Србије, опет стоји – Чукарички.
fudbal
Фото: ФК Војводина

Реч је о четвртфиналној утакмици која се игра на Бановом брду у Београду. Пре годину дана Београђани су на „Карађорђу“ зауставили Новосађане у полуфиналу.

У две овосезонске првенствене утакмице Воша је водила са 2:0 у Београду и 1:0 у Новом Саду. Оба пута противник је предност анулирао, бришући тако „већ освојена“ четири бода са конта Војводине, која би данас значила сигурну европску визу.

Време је за наплату свих рачуна, јединствен је став у колективу у пола белом, пола у црвеном.

– Квалитет је на нашој страни – самоуверен је капитен Војводине Дејан Зукић. – Уз квалитет сада имамо и развијено самопоуздање, особину коју смо развијали добрим играма у минулим утакмицама и утемељили позитивним резултатским низом. С обзиром на то да у Купу само победник опстаје у конкуренцији, овога пута искључена је могућност поделе плена. Сваки наш играч је свестан изазова и спреман да да све од себе како бисмо са Чукаричким изравнали рачуне. Није лепо рећи да је о освети реч, не, ми само желимо и ми верујемо у пролаз у круг четворице. Добро знају наши домаћини да су и у минулим сусретима били на ивици пораза.

Разговор са Зукићем, када је о националном Купу реч, не може да прође без подсећања на финале у Нишу пре четири године и на освојени трофеј, након пенал серије против Партизана. Зукић је, уз Ђорђевића, био тада у слављеничком тиму. Тек што је пунолетство прославио.

– Пријатно је то подсећање – рекао је Вошин капитен. – Мало ко је нама тада давао и један проценат шансе за славље. Некако сам и ја баш на тој утакмици одрастао... Поређења вредности различитих генерација никада нису биле захвалне теме. Ипак, мислим да је садашњи тим појединачно квалитетнији, мада смо још у фази стварања и игре и тима. Ако бих тражио некакав заједнички именилац онда је то тимски дух у коме је препознатљива жеља за поседом, за доминацијом и победом на крају.

Четвртфинална утакмица у Београду, између Чукаричког и Војводине у среду почиње у 17 часова. Пренос је на каналу Арена премиум 1.

Л. Бакмаз


Куп Србије четвртфинале

Среда

Партизан – Вождовац (15)

Чукарички – Војводина (17)

Црвена звезда – Вршац (19)

Четвртак

Раднички (К) – Нови Пазар (16)


 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести