АБА лига: Звезда "стотком" декласирала Борац у Пиониру

БЕОГРАД: Кошаркаши Црвене звезде победили су Борац из Чачка 109:62 у 12. колу АБА лиге у хали "Александар Николић" у Београду.
1
Фото: Tanjug/Craig Lašig

Црвено-бели су оправдалу улогу фаворита, контролисали су меч и на крају су тим Марка Мариновића декласирали за 11. тријумф у регионалном такмичењу са 47 поена разлике.

С друге стране, Чачанима је ово био осми пораз у сезони.

Најефикаснији у победничком тиму били су Остин Холинс и Никола Ивановић са по 16 поена, док је црногорски кошаркаш имао и шест асистенција.

Ерон Вајт је убацио 15 поена, Бранко Лазић са 13 кошева постао је најбољи стрелац Звезде у историји у АБА лиги, а двоцифрен кошгетерски учинак имали су Маик Цирбес са 10 поена и Стефан Лазаревић са 11.

У екипи Борца Сава Лешић је заблежио 17, а Иван Маринковић 11 поена.

Радоњић: Размишљања иду ка наредном мечу

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић био је задовољан убедљивом победом свог тима против Борца у 12. колу АБА лиге.

Играли смо са добрим приступом. Од почетка смо наметнули ритам и имали контролу. У другом делу смо подигли ниво и задржали контролу, што нам је било веома значајно у овако жестоком распореду. Нови дан, нови припреме и размишљања морају одмах да иду ка наредном мечу, рекао је Радоњић на конференцији за медије после утакмице.

Тренер Борца Марко Мариновић каже да је његов тим одиграо једну много лошу утакмицу.

Црвена звезда нам је одржала лекцију из борбености и пожртвовања. У једном тренутку, током друге четвртине, успели смо колико-толико да парирамо, међутим почетак трећег периода је показао неке наше старе бољке са организацијом напада и то је довело до овако велике разлике. У другом полувремену, нисмо успели да поставимо ниједан напад и то је проблем који вучемо целе сезоне. Наставићемо да радимо на томе. Имамо доста играча којима је ово прва година на овом нивоу, али нисмо били довољно пожртвовани. Нисмо имали довољно жара, рекао је Мариновић.

Црвена звезда је у сваком моменту желела победу више од нас, додао је тренер Борца.

Морамо да наставимо са радом, да се што пре дигнемо. Ово је тежак пораза, али добра лекција да неки играчи виде како се игра на највишем нивоу. Сматрам да Звезда игра јаку и чврсту кошарку која може да нам помогне да видимо где смо, закључио је Мариновић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести