Анђушић: Драго ми је због договора ФИБА и Евролиге, најзад олакшање за све

БЕОГРАД: Кошаркаш Партизана и повремени репрезентативац Србије Данило Анђушић изјавио је да је велико олакшање за играче што су се ФИБА и Евролига договориле око термина утакмица, преноси Спортклуб.
andjusic
Фото: Youtube Printscreen

Светска кошаркашка федерација (ФИБА) и Евролига постигле су договор да се у сезони 2023/24 не преклапају термини утакмица репрезентација и клубова који играју европско елитно такмичење, саопштено је јуче на сајту ФИБА.

"Сигурно ће од сада буде много лакше за репрезентацију, играче и навијаче. Национални тим ће моћи, ако не у најјачем, али у много јачем саставу да се окупља и игра квалификационе утакмице. Наравно, ова одлука иде наруку и свим осталим селекцијама. Драго ми је због играча, јер смо ми до сада били некако између две ватре", истакао је Анђушић.

Додаје да је увек спреман да игра за репрезрентацију.

"Наравно да је та жеља да се помогне репрезентацији увек присутна и код мене и код других играча. То је за мене, пре свега, велика част, а затим и задовољство. Веома ми је драго да будем део те приче. Увек сам ту кад затреба, репрезентација је светиња. Ако будемо у најјачем саставу, онда су највиши домети оствариви. Видећемо да ли ће да игра Јокић, са њим дефинитивно може да се иде до злата. Али и без њега бисмо имали тим за медаљу", закључио је Анђушић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести