Брукс: Меч са Нигеријом најважнији за одлазак у Токио

БЕОГРАД: Капитен женске кошаркашке репрезентације Србије Јелена Брукс сматра да ће утакмица против Нигерије на квалификационом турниру за Олимпијске игре бити најтежа и најважнија за одлазак у Токио.
Jelena Bruks/KSS
Фото: КСС/Јелена Брукс

Србија је смештена у групу са актуелним светским шампионом и учесником ОИ селекцијом САД, Нигеријом и Мозамбиком, а све утакмице играће се у хали "Александар Нколић" од 6. до 9. фебруара.

"Сматрам да ће бити изузетно тешко. Нажалост, цела екипа је на окупу од јуче. Самим тим што што ћемо имати три-четири тренинга за овакав турнир, није ни мало пријатно. Видим да су све девојке спремне на то, знали смо шта нас чека. То није нешто на шта смо ми могли да утичемо. Сада смо сви ту, трудимо се да будемо здрави, да заобиђемо овај вирус колико год је могуће и да одрадимо све оно што се тражи од нас да би то од четвртка већ могло да личи на нешто", рекла је Брукс Танјугу.

Јавност у Србији на две афричке селекције не гледа као на кошаркашке силе, а крилни центар мађарског Шопрона каже да ће публика бити изненађена њиховим реалним стањем, посебно квалитетом Нигерије.

"Мислим да је велика грешка што се на Нигерију и Мозамбик гледа на начиин на какав се гледа. Можда нису кошаркашке нације као што су неке европске земље и земље из осталих делова света, али у последњих неколико година Нигерија ниже изузетне резултате. Већина девојака им игра по Европи, прихватиле су тај систем играње што ни мало није безазлено. Знамо да су физички много доминатније од нас, другачије су. Сматарм да ће утакмича против Нигерије бити најтежа и најважнија за наш пролазак на ОИ", рекла је Брукс и осврнула се на преостала два ривала.

"Мозамбик не познајемо много, за САД знамо у ком ростеру долазе. Свесне смо да на тој утакмици морамо да дамо све да бисмо можда направиле неко изненађење. Максимални фокус је на Нигерију, стварно се надам да ће четири тренинга бити довољна и да су девојке спремне да одрадимо све што треба".

Србија карту за Токио може да се обезбеди само једним тријумфом у групи, а Брукс истиче да нико у тиму не размишља о том "олаком" начину за одлазак у Јапан.

"То је можда олакшавајућа околност, али ми не гледамо на то. Не желим да уђемо на турнир са тим да је једна победа довољна да прођемо на Игре. Желим да дамо све од себе против Америке, да изађемо са две победе против Нигерије и Мозамбика и да стварно покажемо како се игра за Србију и како се носи име на грудима. Идемо утакмицу по утакмицу, не желимо да разимшљамо толико далеко. Морамо да се фокусирамо, да се сваки минут одради како треба и да испоштује оно што се тражи од нас", закључила је Брукс.

Кошаркашице Србије први меч на квалификационом турниру за ОИ играју у четвртак против САД од 20 сати.

У суботу од 17 сати ривал је Нигерија, док ће им у недељу у истом термину противник бити селекција Мозамбика.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести