Чађо: Велики изазов против САД, али борићемо се

БЕОГРАД: Кошаркашица Србије Саша Чађо изајвила је да репрезентацију очекује велики изазов на предстојећем квлификационом турниру за Олимпијске игре у Токију.
Sasa Cadjo
Фото: Саша Чађо. фото: ФИБА

Олимпијске квалификације на програму су од 6. до 9. фебруара у хали "Александар Николић", а српске кошаркашице од јуче су у потпуном саставу.

"Добро сам, јуче сам се сам се придружила тиму. Имала сам утакмицу, па сам после ње првим летом дошла у Београд. Чекам први тренинг са тимом, па ћемо да видимо како то изгледа. Мислим да смо све срећне што ћемо опет бити заједно један кратак временски период. Радујемо се поновном окупљању", рекла је Чађо на почетку разговора за Танјуг.

Изабранице Марине Маљковић визу за Токио покушаће да изборе у групи са Нигеријом, Мозамбиком и Сједињеним Америчким Државама, које су као актулени шампион света већ обезбедиле олимпијску норму.

Поред САД, још две екипе из групе избориће ОИ.

Први меч кошаркашице Србије играће у четвртак од 20 сати против селекције САД, у суботу од 17 сати је дуел са Нигеријом, док ће им у недељу у истом термину ривал бити Мозамбик.

"Велики је изазов, прва утакмица против САД. Надам се да ћемо имати велику подршку навијача. Идемо да се боримо. Знате како ми то увек радимо, за сваку лопту , од првог минута до 40. минута. Надам се да ће бити људи, да ћемо ми пружити добру кошарку", истиче кошаркашица турског Измира.

У походу на друге Ои за редом, репрезентацији Србије у теорији ће бити потребан један тријумф, а Чађо је упитана и колико је то олакшавајаћа или отежавајућа околност за тим.

"Не размишљамо ми о томе. Сваку утакмицу ћемо спремати појединачно и свака је велики изазов. Једна или две утакмице треба да се добију да би се дефинитивно обезбедила виза, али и са друге стране да одмеримо снаге, да видимо у каквој смо форми. Не волим никога да потценим, Нигерија и Мозамбик су тимови који су изборили квалификације и сигурно је да имају квалитетне играчице. Неће бити лагане утакмице".

Кошаркашице ће имати само неколико дана за припрему и уигравање пред турнир, а Чађо сматра да то неће много утицати на саму игру.

"Тим је исти, ми се познајемо, дуго смо на окупу. Не верујем да ће се много тога променити у нашој игри. Имамо тих пет дана да се уиграмо и да разумемо једна другу", рекла је она.

Став јавности је да су освајчице европске бронзе једном ногом већ закорачиле ка Токију.

"Никада не дајемо никаква обећања. Фокуисрани смо на сваку утакмицу и лепо је што људи што људи верују у нас, то много значи. Идемо корак по корак и да се добије што више утакмица", закључила је Чађо.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести