Брукс: На папиру смо боља екипа од Турске, али биће тешко

БЕОГРАД: Капитен женске кошаркашке репрезентације Србије Јелена Брукс сматра да екипа има тешку квалификациону групу за одлазак на Европско првенство 2021. године.
Jelena Bruks/KSS
Фото: КСС/Јелена Брукс

Кошаркашице Србије у четвртак у хали "Ранко Жеравица" дочекују Туркиње од 17 сати у првом квалификационом прозору.

"Има много нових лица и желим да видим како ћемо да се укључимо у систем. Знамо против кога играмо. Прошло лето смо играле две припремне утакмице са њима, али то нема никакве везе са званичном. Оне неће доћи да нам дају утакмицу. Ми смо на папиру боља екипа, али очекујем изузетно тешку утакмицу. Искрено се надам пуној хали, јер ће нам то бити додатни ветар у леђа. Са навијачима и подршком много лепше играмо", рекла је Брукс Танјугу.

Крилни центар српске репрезенатиције истакла је да се радује новим играчицама у тиму и да жели да им пренесе знање и искуство.

"Једва чекам да видим шта та нова лица могу да пруже и каква је будућност наше кошарке. Не бих желела да све стане када ми главне играчице престанемо са играњем за репрезентацију. Желеле бих да се успеси нижу, јер то заслужујемо. И нове девојке заслужују да се боре и да са поносом носе српски дрес".

Ривали Србије за одлазак на ЕП 2021. године, поред Турске још су Албанија и Литванија, а због резултата претходних година, изостанак актуелних освајчица европске бронзе са следећег шампионата Старог континета био би неуспех.

"Од нас се увек највише очекује, али тога смо свесне. Мислим да имамо тешку групу. Можда Литванија није успела да се квалификује за претхдно ЕП, а разлог за то је, по мом мишљењу, нескладност екипе и повреде. Албанију не познајем, али о њој ћемо од петка да размишљамо. Сада нам је Турска најбитније и морамо да идемо утакмицу по утакмицу. Литванија нас чека касније, али на нама је да дамо све од себе и урадимо све што селекторка тражи од нас. Да пробамо да све од нас зависи, а не од друге екипе", рекла је играчица мађарског Шопрона.

Пласман на Олимпијске игре Србија ће покушати да обезбеди преко квалификационог турнира у фебруару, за који је КС С поднео кандидатуру за домаћинство.

Одлука ће бити позната у петак, а жреб ће бити одржан 27. новембра.

"Ми смо на мети свих репрезентација, сви воле да играју против нас. Имају додатну мотивацију, јер имамо добре играчице и резултате. Каква год да нам група буде, биће нам тешко. Надам се да постоји шанса да добијемо домаћинство и да ћемо уз нашу публику моћи поштено да се боримо и да одемо на ОИ. Циљ целе екипе и сан снова неких играчица које нису биле у Рију, јесте да се оде у Токио. Потрудићу се да будемо на ОИ, јер ће то за мене највероватније бити последњи наступ за репрезентацију", закључила је Брукс.

EUR/RSD 117.5935
Најновије вести